Incendiul de la fabrica Electromontaj din Sectorul 3. Reacţia meteorologilor UPDATE

ISU a transmis un mesaj de avertizare prin care anunţă bucureştenii că s-a produs un incendiu de proporţii în Sectorul 3 la fabrica de Electromontaj.

RomaniaTV.net
09 ian. 2020, 16:29

UPDATE. Incendiul la Fabrica de Electromontaj din sectorul 3 a fost stins, informează Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

În urma incendiului, au fost efectuate două măsurători privind calitatea aerului din zonă, însă nu s-au constatat depăşiri ale valorilor acceptate.

„În bazin se află acid clorhidric diluat, nu sunt posibilităţi de propagare, se acţionează pentru protecţia vecinătăţilor”, a precizat sursa citată.

UPDATE.  ”Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum din zona Electroaparataj, Str. Ilioara, Sector 3, se apreciază că în cursul acestei nopţi circulaţia aerului va fi relativ slabă şi se va realiza predominant dinspre sud-vest către nord-est, astfel că evoluţia norului de fum va fi de dispersie lentă şi de deplasare către nord-est”, a transmis Administraţia Naţională de Meteorologie, cu privire la norul de fum produs în urma incendiului de la Fabrica Electromontaj din Capitală.

Potrivit ANM, în intervalul menţionat, în zona de interes cerul va avea înnorări.


UPDATE. Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la bazine cu substanțe combustibile, inflamabile, aflate într-o fabrică din str. Ilioara. Hala are o suprafață de aprox. 2500 mp, construcție P+1. În acest moment se acționează pentru localizare. Nu sunt persoane rănite. A fost transmis mesaj prin sistemul RoAlert pentru informarea populației.

ISU avertizează bucureştenii să ocolească zona Ilioara din Sectorul 3 din cauza unui incendiu major produs la fabrica Electromontaj.

CIteşte şi: ISU avertizează în cazul incendiului din Sectorul 3: Există pericol de EXPLOZIE