Incendiu Marius Nasta. Vlad Voiculescu, anunţ important despre pacienţi: Sunt transferaţi de urgenţă!

Ministerul Sănătății a fost informat despre un incident la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.

21 feb. 2021, 23:24
Incendiu Marius Nasta. Vlad Voiculescu, anunţ important despre pacienţi: Sunt transferaţi de urgenţă!

Incendiu Marius Nasta. Din primele informații este vorba despre un ventilator exterior la unitatea mobilă ATI din exetriorul spitalului la care s-a înregistrat o degajare de fum.

„În interior se aflau 7 pacienti. Nu sunt victime. Se efectuează evacuarea de siguranță a pacienților. Toți pacienții rămân internați în institut. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății a ajuns la unitatea sanitară. Revenim cu detalii despre situația pacienților.”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătăţii.

Incendiu Marius Nasta. Vlad Voiculescu, anunţ important despre pacienţi

Ministrul Sănătăţii a ajuns de urgenţă la faţa locului. Vlad Voiculescu spune că toţi pacienţii sunt în afara oricărui pericol şi sunt transferaţi imediat la alte secţii ale unităţii medicale.

„Sunt la faţa locului. E vorba de o caravană a ATI, care e în curtea Spitalului. De la generator a ieşit fum. Nu există victime, toată lumea e în siguranţă. Toţi pacienţii de acolo erau neintubaţi şi au început să fie transferaţi. Nimeni nu a fost rănit.

Mi s-a spus că există motive tehnice, sunt anumite echipamente care sunt mai la îndemână. Înţeleg că toate lucrurile sunt funcţionale şi nu a existat deloc foc.”, a spus Vlad Voiculescu, la Antena 3.

Incendiu la Spitalul Marius Nasta din Capitală. Din primele informaţii se pare că ar fi vorba despre exteriorul unei unităţi ATI mobilă.

„Era anunțat un incendiu la tirul de terapie intensivă (modulul ATI mobil al spitalului n.r.), dar, la sosirea echipelor, nu era foc cu flacără, în interiorul tirului nu era fum și nu era flacără, din ce am înțeles, probabil ceva la exteriorul tirului a fost. Oricum, echipele sunt acolo în acest moment. Nu sunt probleme. O să aflăm cauza fumului, pacienții vor fi relocați până când se verifică complet situația. Nu sunt probleme”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

În unitatea mobilă erau 7 pacienți din care 5 intubați. Aceștia vor fi relocați în clădirea institutului, nu este nevoie să fie transferați în alte spitale, a transmis secretarul de stat Raed Arafat.

„Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” informează pacienții, aparținătorii și opinia publică în legătură cu faptul că,  în această seară a existat un incident la un ventilator dispus in perimetrul exterior al unității mobile ATI. Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienți aflați in unitatea mobilă ATI sunt transferați în compartimentul ATI din interior. În prezent suntem la fața locului pentru a evalua situația și a lua măsurile care se impun.  Vom reveni cu amănunte. Dr Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta””, informează reprezentanții Spitalului Marius Nasta.

Citeşte şi: Incendiu la Spitalul Marius Nasta din Capitală