Incendiu Piatra Neamț. Asistentele, infirmierele și unul dintre medicii arși vor fi audiați astăzi

Audierile continuă în cazul incendiului din secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Astăzi vor fi audiați martorii tragediei, mai exact asistentele, infirmierele de la ATI, dar și unul dintre medicii care au suferit arsuri.

16 nov. 2020, 09:29
Incendiu Piatra Neamț. Asistentele, infirmierele și unul dintre medicii arși vor fi audiați astăzi

Incendiu Piatra Neamț. Duminică au fost audiați managerul spitalului din Piatra Neamţ, dar și șeful secției ATI. Astăzi audierile continuă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, urmând să fie aduși martorii tragediei din spital, mai exact asistentele, infirmierele de la ATI, dar și unul dintre medicii care au suferit arsuri.

Citește și: Incendiu Piatra Neamţ. Poarta spitalului unde au murit 10 oameni s-a transformat în altar. Imaginile care te lasă fără suflare – FOTO

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a anunţat duminică seara că „în salonul incendiat a fost stabilit locul din care s-a declanşat incendiul şi vor fi ridicate dispozitive şi echipamente medicale, în vederea expertizării”.

De asemenea, va fi făcută autopsia tuturor victimelor. Surse judiciare au precizat că incendiul de la secția ATI ar fi pornit de la un echipament medical.

Incendiu Piatra Neamţ. Un injectomat ar sta la baza incendiului de la ATI

O posibilă cauza a incendiului de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț ar fi un scurt circuit la un injectomat, o seringă automată care livrează medicamente continuu, susțin surse judiciare citate de Mediafax.  Este o variantă care încă nu este confirmată oficial de anchetatori.

Incendiu Piatra Neamț. 10 pacienţi cu COVID-19 au ars de vii în secţia de ATI

Zece pacienţi au murit, sâmbătă seara, într-un incendiu care a izbucnit în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Este vorba de pacienți intubați, bolnavi de Covid-19. Alte şapte persoane au fost rănite.

Citește și: Incendiu Piatra Neamţ. Şeful secţiei ATI: N-au avut nicio şansă. Totul s-a produs în câteva minute

Între răniţi se află şi medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii în momentul izbucnirii incendiului. Pentru că a suferit multiple arsuri, medicul Cătălin Denciu a fost transferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles.

Medicul Ioan Cătălin Denciu era de gardă în momentul în care s-a declanşat incendiul la secţia ATI a spitalului din Neamţ. A încercat să-şi salveze pacienţii chiar cu riscul propriei vieţi. A scos pacienții COVID-19 din salonul alăturat celui care ardea, ajutat de alti trei colegi, chirurgul Pavel Borș și două asistente. Apoi a intrat în salonul cuprins de flăcări, pentru a încerca să salveze viețile celor aflați deja în stare gravă la ATI, acesta suferind arsuri pe 40% din corp.

„Din fericire pentru ceilalţi, din păcate pentru noi, are un suflet foarte mare. Niciodată nu s-a gândit decât la ceilalţi, s-a pus pe sine pe ultimul loc. Aşa a fost mereu (…) N-are aproape nicio importanţă cum trec eu  (…) Gândurile bune şi rugăciunile, dacă se pot îndrepta spre el şi să-l ajute bunul Dumnezeu să se întoarcă acasă. Credeţi-mă că nu mai pot”, a mărturisit, în lacrimi, Alina Claudia Denciu, soţia medicului erou de la Piatra Neamţ.