Incendiu Piatra Neamț. Primele dispute politice: Rareș Bogdan acuză PSD: „CORUPȚIA UCIDE!”

Zece persoane au decedat în incendiuul care a izbucnit sâmbătă seara la secţia ATI din incinta Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie. Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale de stingere şi o autoscară.

RomaniaTV.net
14 nov. 2020, 23:09
Incendiu Piatra Neamț. Primele dispute politice: Rareș Bogdan acuză PSD: „CORUPȚIA UCIDE!”

Incendiu Piatra Neamț.

Prim vicepreședintele PNL Rareș Bogdan acuză Partidul Social Democrat pentru modul în care a fost manageriat spitalul județean Piatra Neamț, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Județean condus de Ionel Arsene. „Corupția ucide!”, spune Rareș Bogdan. Până la transmiterea acestei știri bilanțul indică 10 morți.

Incendiu la ATI Piatra Neamţ. 10 persoane au murit, iar medicul de gardă are arsuri pe 80% din corp VIDEO

„CORUPȚIA UCIDE!

Pacienți COVID intubați la Terapie Intensiva morți intr-un incendiu devastator la Spitalul Județean din Piatra Neamț. 10 victime pana acum și alte persoane in stare gravă. Un medic care a întervenit sa salveze victimele, ars pe corp in proporție de 80%. Spitalul se afla in subordinea Consiliului Județean Neamț condus de 4 ani si jumătate de pesedistul Ionel Arsene. ZERO investiții in ultimii 5 ani in acest spital. Manageri schimbați ca sosetele. Încă o tragedie in spitalele din Romania, după Colesctiv și incendiul de la Marernitatea Giulești

Până în 18 decembrie 2019 – Codruț Munteanu

19 decembrie 2019 – 17 martie 2020 – Alexandru Juncu

17 martie – 3 aprilie – Toader Mocanu

3 aprilie – 9 aprilie – Florin Ionuț Apostoae

9 aprilie – 17 mai – Daniela Marcoci

17 mai – 20 mai – Marius Ghineț

21 mai – 8 octombrie – Silviu Verzea

Din 28 octombrie – Lucian Micu”, a spus Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

În primăvară, Guvernul l-a numit manager al Spitalului Județean de Urgenţă din Piatra Neamţ pe Marius Ghineț, proprietar al unei firme de pompe funebre.

Incendiu Piatra Neamț. Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ, prima reacţie la incendiul de la spital: ‘Tragedia putea fi evitată dacă era deschis spitalul de la Lețcani’

Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, a declarat că tragedia de la secția ATI putea fi evitată dacă spitalul de la Lețcani era deschis. Declarația a fost făcută la Antena 3, iar Arsene a anunțat că primele concluzii vor fi anunțate duminică, transmite Medifax.

„Spitalele județene sunt supraîncărcate, suntem în genunchi, nu doar la Neamț este această situație, eu cred că tragedia putea fi evitată dacă era deschis spitalul de la Lețcani, acolo sunt paturi goale. Stă un spital cu 100 de paturi gol, are doar 12 paturi ocupate, pentru că nu vor să aloce niște medici… Eu am făcut numeroase adrese ca să putem să transferăm pacienți de la Piatra Neamț… de trei săptămâni suntem în genunchi”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Directorul spitalului este fostul primar al orașului Roman, Lucian Micu. El nu se afla în Piatra Neamț în momentul producerii tragediei, iar Arsene a fost întrebat de ce acesta a fost numit în funcție la finalul lunii octombrie.

„Domnul Micu are o experiență managerială, este jurist. Eu cred că trebuie să vedem cauza, nu de asta l-am numit (n.r. pentru că a trecut de la PNL la PSD), aveam nevoie de un manager cu experiență… Hai să vedem ce s-a întâmplat acolo…. Cred că duminică vom avea niște concluzii, trebuie să ne ducem spre cauză”, a precizat Ionel Arsene la Antena 3.