Incendiu Piatra Neamţ. Zi neagră pentru trei familii ale victimelor. Aşteaptă rezultatele ADN pentru a-şi putea îngropa morţii

O nouă zi dureroasă în Piatra Neamț! Trei familii au aşpetat în această dimineaţă rezultatele ADN pentru a putea să-și îngroape morţii. Între timp, starea celor cinci pacienți de la Spitalul mobil din Lețcani rămâne critică.

19 nov. 2020, 10:12
Incendiu Piatra Neamţ. Zi neagră pentru trei familii ale victimelor. Aşteaptă rezultatele ADN pentru a-şi putea îngropa morţii

Incendiu Piatra Neamţ. E o zi extrem de grea pentru trei familii care urmează să-şi ia morţii acasă şi să-i îngroape, după incendiul cumplit din Piatra Neamţ.  Abia acum persoanele decedate au putut fi identificate. Familiile au mers să-şi preleveze probe ADN.

Au venit chiar şi români din străinătate pentru a-şi preleva probe pentru că erau singurele rude ale unora dintre victime şi autorităţile nu au avut altă variantă pentru a le putea identifica.

Pacienţii arşi de vii la secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ vor fi îngropaţi creştineşte.

În acest timp, la Spitalul mobil din Leţcani, judeţul Iaşi, mai sunt cinci pacienţi de la incendiul din Piatra Neamţ. Aceştia au fost transferaţi acolo în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru a primi îngrijiri medicale.

Cei cinci pacienţi sunt în continuare în stare gravă, dar medicii fac eforturi pentru a-i menţine în viaţă.

Incendiu Piatra Neamţ. Bilanţul deceselor a ajuns la 12

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, Carmen Dorobăţ, a declarat că un pacient transferat de la Neamţ la Iaşi a murit ieri.

„Cu regret trebuie să anunţăm că a decedat un pacient din cei 6 de la Neamţ. Este vorba despre o femeie de 70 de ani cu multiple comorbidităţi”, a spus Carmen Dorobăţ.

Astfel, bilanţul deceselor provocate de incendiul din Piatra Neamţ a ajuns la 12.

Iniţial au murit zece oameni în incendiul devastator, ulterior a mai murit cel de-al 11-lea, iar ieri s-a ajuns la 12 decese.

Citeşte şi Incendiu Piatra Neamţ. Mărturii cutremurătoare din infernul de la ATI: „Nu avea mâini, a ars până la os. Nu pot scăpa de imaginea trupurilor carbonizate”

Medicul-erou care a încercat să-şi salveze pacienţii e tratat de medicii din Belgia

Medicul Cătălin Denciu, rănit grav în urma incendiului din Piatra Neamţ, a fost transferat imediat după tragedie la un spital din Belgia. În urmă cu două zile, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a dezvăluit care e starea lui de sănătate.

„Din discuțiile cu colegul meu, doctorul Cătălin Denciu, a relevat un incendiu fulminant din momentul în care a intrat încercând să își salveze pacienții. (…) Nu a putut face mai mult decât s-a înfăptuit (…). Din discuțiile cu el, a arătat oricum neputință în încercarea lui de a-și salva pacienții și cât de puternic poate fi incendiul care se dezvoltă pe terapie intensivă, unde avem o cantitate de oxigen importantă prin aparatele care lucrează acolo”, a mai spus Tătaru.

Ministrul a mai spus că medicul are arsuri pe 75 la sută din corp și suspiciune de arsuri de căi aeriene superioare, astfel că, dată fiind complexitatea acestui caz s-a decis transferul în străinătate.

Medicul Cătălin Denciu va primi titlul de cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de primarul orașului Piatra Neamț, Andrei Carabelea. El a convocat o ședință extraordinară a legislativului local pentru a oferi sprijin financiar familiilor victimelor tragediei de la secția ATI și pentru acordarea titlului de cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț medicului Cătălin Denciu.