Incendiu puternic în apropiere de Timişoara. Fosta fabrică de ţigări a lui Zaher Iskandarani, mistuită de flăcări. Prefect: „Azotatul de amoniu a fost izolat”

Un incendiu puternic a avut loc, joi, la o fostă fabrică de ţigări aflată între Timişoara şi localitatea Săcălaz. Coloana de fum a fost vizibilă de la mai mulţi kilometri, fiind emis şi un mesaj Ro-alert.

14 apr. 2022, 18:59

Incendiu puternic în apropiere de Timişoara. Pompierii au anunţat că focul a fost localizat în jurul orei 20:30, motiv pentru care nu există pericolul extinderii flăcărilor.

Staţiile de monitorizare a calităţii aerului din Timişoara nu au înregistrat depăşiri ale valorilor în urma incendiului izbucnit la fosta fabrică de ţigări a lui Zaher Iskandarani. Acest lucru se datorează şi calmului atmosferic, a explicat comisarul şef al Gărzii de Mediu Timis, Luci Muşuroi, conform Opinia Timişoarei.

La rândul său, prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu, a declarat ca azotatul de amoniu a fost izolat şi nu reprezintă un pericol.

Flăcările au izbucnit într-o hală în care erau depozitate aparate de jocuri electronice. Este vorba despre fosta fabrică de ţigări a afaceristului Zaher Iskandarani care a dispărut din România în urma cu mai multi ani şi a fost dat în urmărire internaţională.

„Apelul a venit prin 112 la ora 16:54. Am fost solicitaţi să intervenim pentru stingerea unui incendiu pe platforma fostei fabrici de ţigări din comuna Săcălaz. Pentru deplarea la locul intervenţiei au alertat forţe din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 din Timişoara, Detaşamentul de Pompieri Buziaş, precum staţiilor de pompieri Sânnciolau Mare, Făget şi Deta. De asemenea, au fost alertate trei servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Pentru intervenţia la faţa locului, s-a acţionat cu 16 autospeciale, două autoscări de lucru la înălţime, 6 ofeţeri şi 54 de subofiţeri.

De asemenea, s-au deplasat trei autospeciale de stingerea de la ISU Arad. Incendiul s-a manifestat la unul dintre compartimentele halei, pe o suprafaţă de aproximativ 1.600 de metri pătraţi.

Era un compartiment în care se afla depozitată aparatură electronică de tipul jocurilor de noroc”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, la România TV.

De asemenea, există pericol de extindere la o hală în care este depozitat azotat de amoniu lichid, dar și alte pesticide.

Citeşte şi: Autorităţile din Bulgaria vor explicaţii despre condiţiile de detenţie pentru Elena Udrea. Anunţul Ministerului Justiţiei

Din primele informaţii, nicio persoană nu a fost rănită deoarece angajaţii au reuşit să se evacueze din clădire.

Pompierii au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele producerii incendiului.

Oamenii care locuiesc în zonă au primit un mesaj prin sistemul Ro-Alert, fiind îndemnaţi să închidă uşile şi ferestrele caselor şi să oprească sistemele de ventilaţie şi de climatizare.

Incendiu puternic în apropiere de Timişoara. Arde fosta fabrică de ţigări a lui Zaher Iskandarani

În 2014, omul de afaceri Zaher Iskandarani a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul de contrabandă cu ţigări în care a fost judecat pentru că a prejudiciat statul român cu aproape două milioane de lei.

Iskandarani, care a avut mai multe afaceri în zona Banatului, a fugit din România, după condamnare, el fiind dat in urmărire internaţională.

Citeşte şi: Anaser şi Ştefan Duduianu, pe lista celor mai căutaţi infractori din România. Cei doi s-ar afla în Marea Britanie