Incendiu puternic în Botoşani. Femeie găsită moartă lângă sobă

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de joi spre vineri, în judeţul Botoşami. O femeie a murit. Potrivit pompierilor, cauza incendiului a fost jarul căzut din sobă.

19 feb. 2021, 08:30
Incendiu puternic în Botoşani. Femeie găsită moartă lângă sobă
Incendiu puternic în Botoşani. Femeie găsită moartă lângă sobă

Incendiu puternic în localitatea Silişcani din judeţul Botoşani. O femeie în vârstă de 86 de ani a fost găsită moartă lângă sobă.

Incendiu puternic Botoşani. O femeie a murit

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), un vecin a observat că flăcările au cuprins casa femeii şi a alertat imediat autorităţile. Două butelii de aragaz aflate în interior au explodat înainte de intervenţia pompierilor.

„La faţa locului au ajuns trei echipaje din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti şi Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu trei autospeciale cu apă şi spumă, un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dar şi pompierii voluntari. La sosirea forţelor de intervenţie, ardea întreaga locuinţă, iar tavanul era prăbuşit. Întrucât existau informaţii că proprietara nu a reuşit să iasă din casă, pompierii au început căutările concomitent cu acţiunea de stingere. Din nefericire, bătrâna a fost găsită decedată, lângă sobă”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU.

Potrivit pompierilor, cel mai probabil incendiul a fost generat de jarul căzut din sobă.

Citeşte şi Marcel Ciolacu reacționează în urma incendiului de la Constanța: ”Unde e actorul Vlad Voiculescu care s-a urcat pe tragedia din Colectiv?”

O femeie a căzut de la etajul 6 în încercarea de a scăpa dintr-un incendiu într-un apartament

Incendiu puternic la un apartament din Constanța. Proprietara locuinţei a încercat să scape din flăcări, ieşind în exteriorul balconului, dar a căzut în gol de la etajul 6 chiar în fața pompierilor.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea au intervenit marţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un bloc cu 7 etaje de pe bulevardul Mamaia din municipiul Constanţa. O femeie, proprietarea apartamentului care a luat foc, a căzut de la etajul 6.

Citeşte şi Incendiu în zona Podului Izvor. Opt autospeciale intervin pentru stingera focului

Femeia a escaladat balconul şi a căzut de la mare înălţime lângă bloc. Din nefericire, nu era nicio plasă de siguranţă întinsă acolo. Iniţial, femeia care a căzut de la etajul 6 a primit îngrijiri la faţa locului, fiind în stop cardio-respirator. În ciuda eforturilor medicilor, femeia a murit.

Cu ajutorul autoscării, pompierii au evacuat două persoane, un bărbat și o femeie, care locuiesc la un apartament învecinat celui care a fost cuprins de flăcări.