Incendiu puternic în capitală, lângă Maternitatea Giulești

Conform România TV, incendiul ar fi pornit la subsol şi s-ar fi extins şi la parterul clădirii cu cinci etaje, o fostă fabrică.

02 oct. 2023, 23:37
Incendiu puternic în capitală, lângă Maternitatea Giulești

Pompierii ISUBIF intervin pentru stingerea unui incendiu care se manifesta in subsolul unei clădiri de tip subsol-parter-5 etaje, cu destinația de depozitate, in str. Boișoara din Capitală, lângă Maternitatea Giulești.

Clădirea are forma dreptunghiulara si se acționează de pe cele 4 laturi cu 10 autospeciale de stingere, la care se adaugă 8 autospeciale care realizează alimentarea cu apa din afara obiectivului.

NEWS ALERT! Incendiu la Spitalul de Copii Louis Țurcanu din Timișoara. 24 de copii evacuați de urgență
Conform România TV, la faţa locului, o fostă fabrică, incendiul ar fi pornit la subsol şi s-ar fi extins şi la parterul clădirii cu cinci etaje. Sunt amplasate autospeciale de stingere pe toate laturile clădirii şi se acţionează concomitent pentru localizarea incendiului. Sunt 10 autospeciale care intervin la faţa locului şi alte şase care le alimentează pe acestea, pentru că, potrivit lui Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt ISU B-IF, nu ar fi surse de apă în zonă.

Citește și Peste 100 de morţi, inclusiv mirele şi mireasa, şi 150 de răniţi într-un incendiu devastator izbucnit într-o sală de nunţi din Irak

Nu sunt persoane rănite până în acest moment. În subsol ar fi depozitate produse din mase plastice, textile, elemente de papetărie care degajă o cantitate mare de fum. Fumul nu pune, însă, în pericol locuitorii din zonă. „Dacă acest lucru se va schimba, ar putea fi emis şi un mesaj Ro-Alert”, a mai declarat Daniel Vasile.

Alertă maximă după tragedia de la Maternitatea Giuleşti din 2010

16 august 2010. Unsprezece bebeluşi sunt lăsaţi nesupravegheaţi pentru 12 minute de singura asistentă de serviciu. În jurul orei 18.30, un puternic incendiu izbucneşte în încăpere. Trei dintre copii mor pe loc. Iar opt sunt răniţi grav. Un scurtcircuit produs la priza la care era conectat aparatul de aer condiţionat a declanşat tragedia. Cum niciun adult nu era în încăpere, nimeni nu a sesizat momentul. Aşa că nou-născuţii nu au putut fi evacuaţi imediat.

Fostul manager Bogdan Marinescu a primit şase luni de închisoare cu suspendare, iar şeful Secţiei neonatologie, medicul Adrian Ioan Toma, a fost achitat pentru infracţiunea de neglijenţă în serviciu.

Cu privire la şeful Serviciului tehnic, Vasile Dima, instanţa a constatat că a încetat procesul penal pornit împotriva sa. Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe electricianul Gigel Oprea la un an de închisoare cu suspendare. De asemenea, Maternitatea Giuleşti a primit o amendă penală de 400.000 de lei.

Pe de altă parte, despăgubirile care trebuie plătite familiilor bebelușilor morți sau răniți în incendiu totalizează peste patru milioane de euro.