Incendiu puternic în Dej. Mansarda unui hotel a fost acaparată de flăcări, mai multe persoane au fost evacuate

Un incendiu violent a izbucnit în această după-amiază la hotelul Black Tulip din Dej. Flăcările au cuprins treptat acoperișul, mansarda și celelalte etaje ale clădirii.

05 oct. 2023, 18:23
Incendiu puternic în Dej. Mansarda unui hotel a fost acaparată de flăcări, mai multe persoane au fost evacuate
Incendiu de proporții în Dej. Sursa foto: Dejeanul.ro

Un incendiu violent puternic a izbucnit în după-amiaza zilei de joi, 5 septembrie, la hotelul Black Tulip din Dej. Flăcările au curpins inițial acoperișul hotelului, iar mai apoi focul s-a extins la mansardă și celelalte etaje. Până la acest moment, nicio persoană nu a fost rănită. Focul ar fi pornit de la o scânteie provocată de un flex cu care se lucra la acoperiș.

Citește și: Incendiu devastator la o hală de depozitare a maselor plastice, în Mureș. Populația din zonă, avertizată prin RO-ALERT

„Incendiul se manifestă generalizat la mansarda hotelului cu 4 niveluri, aproximativ 1000 mp. Nu sunt anunţate până în prezent persoane care să solicite consult medical”, a precizat ISU Cluj.

La locul incendiului acționează cinci autospeciale de stins incendii și două autoscări, iar suplinitar au fost solicitate în sprijin trei autospeciale de stins incendii și două autoscări din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca, Detașamentul Turda, precum și de la ISU Bistrița-Năsăud.

Citește și: Incendiu la depozitul de probe al Poliției Capitalei. Oamenii legii iau în considerare ca focul să fi fost pus intenționat

Potrivit ISU Bistriţa-Năsăud, două echipaje de pompieri militari vin în sprijinul colegilor de la ISU Cluj, cu o autospecială de interventie la înălţime şi o autospecială de stingere de mare capacitate (10.000 l).

„Din informaţiile existente, toate persoanele cazate în hotel au reuşit să se evacueze. Intervenim până acum cu cinci autospeciale cu apă şi spumă, două autoscări şi două ambulanţe SMURD”, a transmis sursa citată.