Incendiu puternic în Jilava. Intervenţie cu 12 autospeciale cu apă şi spumă şi două autoscări

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă după-amiaza, la un depozit de polistiren din localitatea ilfoveană Jilava. Flăcările au fost stinse după o intervenţie de peste trei ore a pompierilor. În urma incendiului s-a degajat un nor negru de fum toxic.

RomaniaTV.net
07 sept. 2013, 15:27

Un incendiu puternic a fost semnalat sâmbătă după-amiaza prin numărul de urgenţă 112. Mai multe persoane au sunat şi au anunţat că un depozit din Jilava este în flăcări. Incendiul a afectat, pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi, 95% din fabrica de polistiren şi întregul depozit, care s-a prăbuşit. La intervenţie au participat 12 autospeciale cu apă şi spumă, două autoscări şi o maşină de descarcerare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ilfov, Simion Petruş, a precizat că a existat pericolul de propagare a incediului la clădirile din jur şi din această cauză primele măsuri au fost cele de prevenţie.

După o luptă asiduă cu flăcările, incendiul a fost stins în jurul orei 23.30. Cu toatea acestea, pompierii rămân în continuare, o perioadă, la faţa locului, deoarece mai sunt locuri în care iese fum şi trebuie verificat să nu fi rămas bucăţi de material aprinse.

Din fericire, flăcările nu s-au extins, dar fumul dens şi înecăcios a îngreunat intervenţia.

În hală se afla o cantitate mare de materiale plastice şi din această cauză fumul a fost dens şi toxic.

Până în acest moment nu se cunosc cauzele incendiului.