INCENDIU puternic în Suceava. 400 de persoane au intervenit pentru stingerea focului

Incendiul care a mistuit 30 de hectare de pădure din Suceava a izbucnit de la un foc făcut pentru grătar. Pompierii se luptă şi acum cu focul care a cuprins o pădure din Vatra Dornei, informează România TV. Vântul, lipsa surselor de apă, dar şi terenul greu accesibil au făcut ca operaţiunea să fie una extrem de dificilă.

RomaniaTV.net
29 apr. 2012, 16:43
INCENDIU puternic în Suceava. 400 de persoane au intervenit pentru stingerea focului

Aproximativ 30 de hectare de teren forestier din zona Bărnărel din apropierea municipiului Vatra Dornei au fost cuprinse duminică de un incendiu puternic, iar pentru lichidarea acestuia au intervenit patru sute de persoane.

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu a declarat corespondentului MEDIAFAX că incendiul violent a cuprins 20 de hectare de teren forestier în zona Bărărel, flăcările cuprinzând resturi de lemn dintr-o exploatare forestieră, litiera pădurii şi zmeuriş.

Incendiul s-a extins pe 30 de hectare.

Popescu a spus că pompierii acţionează cu dificultate în zonă şi încearcă să ţină sub control focul astfel încât incendiul să nu se extindă la coroanele arborilor în condiţiile în care vântul este puternic.

„Se acţionează cu numeroase forţe, 400 de oameni, atât pompieri cât şi silvicultori şi încercăm să limităm incendiul”, declara duminică seara prefectul.

El a menţionat că situaţia este dificilă pentru că în zonă nu sunt surse de apă şi terenul este accidentat.