Incendiu puternic în Valea Jiului! Complexul turistic de la Cheile Buţii ars din temelii FOTO

Complexul turistic Cheile Buții, aflat în zona Câmpu lui Neag din vestul Văii Jiului a ars în noaptea de duminică spre luni, aproape în totalitate. Flăcările au cuprins construcția, în mare parte din lemn, iar pompierii s-au căznit ore bune să stingă vâlvătaia.

RomaniaTV.net
29 iun. 2020, 05:58

Una dintre cele mai frumoase cabane din Valea Jiului, Cheile Buții, ars noaptea trecută din temelii. Cabana era construită din lemn, iar pompierii spun ca, cel mai probabil, a ars din cauza unui scurt circuit.

Potrivit pompierilor cabana a ars în întregime deoarece incendiul a fost anunțat târziu. Șeful Detașamentului de pompieri Petrosani Cristian Baleia susţine că cel care a anunțat incendiul a trebuit să coboare mai mulţi kilometri până a avut semnal. Incendiul a fost anunțat prin serviciul 112 în jurul orei 3.16. 20 de pompieri militari cu trei autospeciale s-au deplasat la faţa locului dar când au ajuns, cabana ardea în totalitate.

Citeşte şi: Un autocar în care se aflau 46 de persoane a fost cuprins de flăcări pe DN1 VIDEO

În momentul izbucnirii incendiului în cabană se aflau patru muncitori care au ieșit singuri. O persoană a suferit arsuri la mâini şi picioare şi a fost transportată la spitalul din Lupeni cu o maşină, proprietate personală. Pompierii susţin că acţiunea de stingere a focului a fost îngreunată de cantitatea mare de material lemnos din construcția cabanei şi de lipsa apei cu presiune în zonă, cel mai apropiat hidrant fiind la 5 km. Cabana Cheile Buții era cea mai veche cabană din zona de vest a Văii Jiului.