Incendiu puternic la o altitudine de aproximativ o mie de metri, în Cheile Râşnoavei

Un incendiu puternic a reizbucnit, duminică, la o altitudine de aproximativ o mie de metri, în Colţii Cheii, la Cheile Râşnoavei, judeţul Braşov, în zonă nefiind posibilă intervenţia decât pe calea aerului, un elicopter urmând să intervină în zonă.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 14:13
Incendiu puternic la o altitudine de aproximativ o mie de metri, în Cheile Râşnoavei

Incendiul de vegetaţie alpină, care se manifestă pe vârful muntelui, la Colţii Cheii, a reizbucnit duminică la prânz, după ce, sâmbătă, un incendiu în aceeaşi zonă a fost lichidat cu ajutorul unui elicopter privat.

„Vom interveni cu un elicopter în jurul orei 16.00. Nu se poate interveni decât pe calea aerului pentru că incendiul este undeva pe stânci şi nu se poate ajunge altfel. Vom alimenta cu saci cu apă şi îi vom arunca în locul respectiv. Deocamdată, nu ştim pe ce suprafaţă se întinde pentru că trebuie mai întâi să survolăm zona cu elicopterul ca să ne facem o idee”, a spus Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

Un incendiu similar a izbucnit, sâmbătă, în aceeaşi zonă, fiind însă lichidat în jurul orei 22.00, după ce s-a intervenit cu 14.000 litri de apă aruncaţi dintr-un elicopter, care a făcut 35 de curse.

Acesta este cel de-al doilea incendiu de vegetaţie alpină din ultimele două săptămâni, după cel din Masivul Făgăraş, care a izbucnit la altitudinea de 1.500 de metri, pe Valea Sebeşului, între vârful Berevoiescu şi vârful Ţiganu, şi care a fost lichidat după şase zile, în urma unei ploi, în zonă intervenind zilnic peste o sută de pompieri, pădurari şi voluntari.