Incendiu puternic la o fabrică de încălţăminte din Mogoşoaia VIDEO

O fabrică de încălţăminte din Mogoşoaia a luat foc în jurul orei 16. Timp de mai multe ore, pompierii s-au luptat cu flăcările unde s-a intervenit cu 5 autospeciale cu apă şi spumă.

RomaniaTV.net
01 feb. 2012, 15:35

UPDATE, ora 23.00 Locuitorii din apropierea fabricii s-au trezit, la un moment dat, că aerul a devenit irespirabil. Dauna a fost totală. Pompierii nu au mai reuşit să „salveze” decât câteva baloturi cu încălţăminte. Acesta este doar începutul problemelor pentru proprietarii fabricii.

Din primele cercetări rezultă că aici lucrau la negru mai mulţi cetăţeni chinezi. Investigaţiile care vor urma vor stabili cauza incendiului şi valoarea prejudiciului suferit de proprietarii fabricii de încălţăminte. Sute de kilograme de papuci şi cizme de cauciuc au fost mistuite de foc.

UPDATE, ora 18.10 Purtătorul de cuvânt al ISU Ilfov, Petruş Simion, a declarat, la România TV că echipele de intervenţie au scos din flăcări butelia care risca să explodeze din moment în moment. Acesta a confirmat că este vorba despre o fabrică de încălţăminte şi a subliniat că după stingerea incendiului se vor face modificări pentru a se stabili dacă aceasta funcţiona sau nu legal. „Nu există nicio victimă, o singură persoană de origine asiatică a cerut intervenţia echipajului de prim ajutor, dar apoi a refuzat ajutorul, spunând că a fost doar speriată„, a precizat reprezentantul ISU.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 16.00. Intervenţia pompierilor a fost foarte dificilă din cauza cauciucului care ardeau în interiorul halei şi care scoateau o caldură puternică. Pompierii s-au luptat cu flăcările din exterior. Sunt afectaţi 2.000 de mp, toate halele au fost afectate. Nu există victime, iar la faţa locului au fost mai multe ambulanţe SMURD. S-a intervenit cu 5 autospeciale cu apă şi spumă. Pompierii au declarat că intervenţia a fost de durată.

În interior au fost materiale inflamabile. Drumurile care duc la depozitul de la Mogoşoaia au fost greu accesibile, ele au fost deszăpezite pe o singură bandă. Mai multe utilaje au încercat să lărgească drumul.

Incendiul se manifestă pe întreaga suprafaţă, mai exact pe 2.000 de mp. Intervenim cu 5 autospeciale. Nu există nicio victimă. Se acţionează pentru îndepărtarea persoanelor şi s-a intervenit pentru îndepărtarea buteliei care ar putea exploda. Nu excludem existenţa mai multor buletii în depozit”, a declarat Petruş Simion, purtător de cuvânt ISU Ilfov.

Patronul fabricii este un cetăţean chinez care a mai fost amendat în trecut de Garda de Mediu pentru că nu respectă normele. Pe numele lui au fost făcute mai multe plângeri.

„La noi nu figurează o fabrică de încălţăminte, la noi figurează ca hambar. Eu nu ştiu de niciun depozit, nu ne uităm ce au oamenii în hambare”, primarul de la Mogoşoaia, Paul Precup.

Fumul se vedea de la o distanţa de 2-3 km.

Fabrica funcţionează 24 de ore din 24, angajaţii au sunat la 112 pentru a anunţa incendiul. Mulţi dintre ei lucrează la negru, o mare parte sunt angajaţi chinezi.

Poliţia Rutieră a dirijazat traficul.