Incendiu puternic la REMAT Chitila. Stivele cu deşeuri au 10 metri înălţime. A fost transmis mesaj RO-Alert pentru locuitorii din zonă

Incendiu puternic la un centru de colectare și reciclare deșeuri în Chitila. Mai multe echipaje de pompieri sunt la fața locului. Fumul negru se vede de la depărtare.

04 nov. 2022, 11:56

Incendiu puternic la REMAT Chitila. Pompierii ISU Bucureşti – Ilfov intervin pentru stingerea focului izbucnit vineri la un centru de colectare si reciclare deseuri in Chitila. Incendiul se manifestă cu degajări mari de fum.

Pompierii intervin cu nouă autospeciale de stingere, 6 cisterne de mare capacitate, un echipaj SMURD, descarcerare, autoscara.

Citeşte şi: Incendiu puternic la o biserică din judeţul Bacău. Există pericolul extinderii focului la cimitirul din apropiere. UPDATE: Lăcaşul de cult a ars în totalitate

Incendiul de la Remat Chitila se manifestă pe o suprafaţă de 1000 mp. Stivele cu deseuri au 10 m inaltime. Pompierii actioneaza pentru stingere si pentru limitarea propagarii focului.

Pompierii au anunţat că focul a cuprins deşeurile colectate în vederea reciclării, precum cauciuc, mase plastice, fier.

„Pentru realizarea accesului la focar este utilizat si un utilaj al operatorului economic, care indeparteaza materialele afectate de flacara”, a mai transmis ISU Bucureşti – Ilfov.

Citeşte şi: Incendiu devastator la Mănăstirea Bistriţa. Pompierii s-au luptat cu flăcările 18 ore. FOTO şi VIDEO

Autorităţile au decis emiterea unui mesaj Ro -Alert pentru locuitorii din zonă.

Ministerul Mediului a transmis că la această oră comisarii de la Garda Naţională de Mediu se află deja la fața locului, pentru a evalua situația din punct de vedere al protecției mediului.

„Din primele informații, în momentul de față ard 35-40 tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice (în special aparate frigorifice) decontaminate, care urmau să intre în procesul de reciclare. Situația este monitorizata în continuare, iar după stingerea incendiului comisarii GNM vor evalua pagubele de mediu produse”, a transmis Ministerul Mediului.

Conform informațiilor furnizate de Administratia Nationala de Meteorologie, în zona respectivă vântul va sufla în general slab, viteze de cel mult 15 km/h, din sector predominant estic, nord-estic, astfel încât evoluția norului de fum va fi de dispersie și de deplasare lentă către vest, sud-vest.

Agenția pentru Protecția Mediului București monitorizează evoluția calității aerului din zonă prin intermediul celor două stații de monitorizare amplasate în proximitate: B9 – Bucureștii Noi și B10 – Chiajna.