Incendiul puternic din Piatra Neamţ a fost stins. A ars vegetația uscată de pe Pietricica

Un incendiu puternic de vegetație a izbucnit marţi seară, lângă Piatra Neamț. Mai multe locuinţe şi o mănăstire sunt în pericol. Pompierii au fost nevoiți să își cheme colegii județele Bacău și Iași.

01 dec. 2021, 08:14

Update: Incendiul a fost stins în jurul orei 2 noaptea, potrivit Ziar de Neamț. Flăcările nu au ajuns la zona de locuințe, nu a fost înregistrată nici o victimă.

UPDATE Incendiu puternic lângă Piatra Neamţ a fost „domolit”, anunță primarul Andrei Carabelea, detaliu care în limbaj tehnic înseamnă că el a fost „izolat” dar nicidecum „lichidat”. La un incendiu de vegetație care a afectat hectare întregi, cum este cel de pe Pietricica. lichidarea lui poate dura multe ore de acum încolo sau chiar zile.

„Dragi pietreni,

Incendiul de pe Pietricica a fost domolit și nu mai reprezintă un pericol. Le mulțumesc echipelor de pompieri care au intervenit prompt și profesionist, reușind sa domolească rapid focul, chiar și în aceste condiții de vânt puternic, și sa preîntâmpine o tragedie cumplită.

Este un incendiu de vegetație, dar există mai multe variante privind sursa lui – autoritățile ne vor spune la momentul potrivit. Important este că situația este sub control în acest moment. Sunt aici, împreună cu pompierii, vă voi anunța dacă apar informații noi. Sper ca focul să fie stins complet în curând”, spune primarul de Piatra Neamț.

La fața locului, la scurt timp după ce a început incendiul, au ajuns și șeful ISU Neamț, colonelul Ciprian Mitrea și prefectul județului Neamț, George Lazăr.

Incendiu puternic lângă Piatra Neamţ. Mai multe echipaje de pompieri intervin marţi seară pentru stingerea flăcărilor care au cuprins vegetaţia uscată de pe Muntele Pietricica.

Incendiu puternic lângă Piatra Neamţ. „Arde un simbol naţional”

Un incendiu de proporții a izbucnit marţi seară, Muntele Pietricica, în apropierea orașului Piatra Neamț. Flăcările se extind rapid și se apropie de zonele locuite. Şi o mănăstire din zonă este în pericol.

Citeşte şi Explozie urmată de incendiu la Aerostar Bacău. Două persoane sunt rănite

Mai multe echipaje de pompieri intervin la fața locului și încearcă stingă incendiul. Vântul foarte puternic îngreunează intervenția echipajelor.

„Arde simbolul orașului Piatra Neamț! Trist! Dar suntem acolo sa ne asiguram ca toți cetățenii care locuiesc in apropiere vor fi în siguranță. Mai mult, oferim sprijinul de care este nevoie, echipajelor ISU NEAMT.”, au transmis reprezentaţii Poliţiei Locale, potrivit ziarpiatraneamţ.ro. 

Pompierii anunţă că au fost solicitate forțe în sprijin de la ISU Iași. La fața locului intervin şi echipe din rezerva operativă din cadrul Secției de Pompieri Tg. Frumos și Detașamentul 2 de Pompieri Iași.

Reprezentanţii ISU Iaşi anunţă că în prima fază a intervenției la Piatra Neamț au plecat două autospeciale de stins incendii cu echipaj complet și o autocisternă transport apă.  De asemenea, a fost solicitat ajutorul ISU Bacău.

Citeşte şi Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Timiş. Zeci de pacienti au fost evacuaţi de urgenţă

Pe anumite străzi din zonă s-a întrerupt deja curentul electric în locuințe și iluminatul public. Localnici de pe strada Fermelor și Ciritei au spus că nu au curent electric și au primit următorul mesaj: „Pentru gestionarea unei situatii de urgenta am intrerupt alimentarea cu en. el. in PIATRA NEAMT str. FERMELOR pana in 01.12.2021 00:14”