Incendiu urmat de explozie la Alba Iulia. Cea mai mare fabrică de condimente din sud-estul Europei s-a făcut scrum FOTO VIDEO

O fabrică de condimente din Alba Iulia s-a făcut scrum. Din cei 7.000 de metri pătrați nu s-a mai putut salva nimic.

02 feb. 2019, 06:48

UPDATE Incendiul a fost anunțat sâmbătă dimineață în jurul orei 06:20, scrie Alba24.ro. Pompieri din patru județe s-au luptat ore întregi cu flăcările înalte de câțiva metri, care au cuprins întreaga fabrică. Martorii au auzit o serie de explozii.

Fabrica a ars complet, dar pompierii au reușit să salveze 8 tiruri care au fost mutate la timp.

Pompierii care intervin pentru lichidarea incendiului izbucnit sâmbătă dimineaţa lângă Alba Iulia, unul de proporţii însemnate, la cea mai mare fabrică de condimente din România, au fost nevoiţi să se alimenteze cu apă inclusiv din râul Ampoi, aflat în apropiere.

Potrivit prim-adjunctului şefului ISU Alba, maior Ovidiu Costea, ţinând cont şi de amploarea suprafeţei afectate, au fost înregistrate şi unele probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu apă a autospecialelor de stingere trimise la locul incendiului, motiv pentru care s-au folosit şi motopompe, cu care s-a luat apă din Ampoi, râu aflat în imediata apropiere.

Cauza incendiului nu a fost încă stabilită, incendiul nefiind încă lichidat complet. Potrivit pompierilor ajunşi la faţa locului, focul s-a manifestat iniţial în partea din spate a fabricii, unde se află şi o centrală termică.

________

Potrivit primelor informații, incendiul a fost urmat de o explozie, în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar pompierii au intervenit inițial cu două autospeciale și o ambulanță, scrie adevarul.ro.

Citeşte şi Zeci de pacienţi ai Spitalului de TBC din judeţul Arad, evacuaţi după ce un incendiu a izbucnit la o casă aflată în apropiere

ISU Alba a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert pentru anunţarea populaţiei din apropiere asupra prezenţei fumului dens rezultat din procesului de ardere. „Incendiu hală productie in mun Alba Iulia cu degajari mari de fum, norul se indreapta in directia mun Sebes, com Ciugud, com Daia Romana. Pentru asigurarea protectiei ramaneti in incinte, inchideti geamurile si nu va expuneti la fum. Respectati recomandarile pompierilor DSU-IGSU”, se arată în mesajul trimis prin RO-Alert.

În urma incendiului au rămase pagube de zeci de milioane de euro, focul mistuind cea mai mare fabrică de condimente din sud-estul Europei, ce aparţine grupului francez Solina.