Incendiu violent în Bihor, la o hală de material lemnos

Un incendiu de proporții a izbucnit marți seara la o hală plină cu lemne din județul Bihor. La sosirea pompierilor, flăcările erau înalte de câțiva metri.

06 iul. 2022, 06:24
Incendiu violent în Bihor, la o hală de material lemnos

Un incendiu violent a cuprins, marţi seară, o hală din judeţul Bihor în care se află o cantitate mare de material lemnos şi utilaje de prelucrare a lemnului. Peste 20 de pompieri au intervenit pentru stingerea flăcărilor, localizând incendiul şi evitând astfel riscul extinderii la un al doilea depozit.

Incendiu violent la groapa de gunoi din Băicoi. Mesaj Ro-Alert, emis din cauza degajărilor de fum VIDEO
Potrivit ISU Bihor, incendiul a izbucnit în jurul orei 21.00, la un depozit din localitatea Vărăşeni, comuna Răbăgani, iar la sosirea pompierilor flăcările aveau înălţimea de câţiva metri, focul fiind alimentat de cantitatea mare de materiale combustibile şi de vânt.

Focul a cuprins întreaga hală, pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi, dar şi buşteni din apropierea acesteia, evitând riscul de extindere la un alt depozit aflat în apropiere.

Incendiu devastator în Timiş, ard hectare întregi de cereale VIDEO

Pompierii au localizat incendiul, evitând propagarea acestuia. Peste 20 de pompieri din trei subunităţi intervin cu patru autospeciale cu apă şi spună şi un container Abroll.

„Peste 20 de pompieri militari din cadrul a trei subunități acționează în localitatea Vărășeni, comuna Răbăgani, cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă și un container de tip Abroll pentru stingerea unui incendiu violent ce a cuprins în totalitate o hală de aproximativ 300 mp în care sunt depozitate cantități mari de material lemnos și utilaje de prelucrare a lemnului”, a transmis marți, la ora 22.40, mr. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.

Potrivit reprezentantei ISU, apelul prin care a fost sesizată producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana marți, în jurul orei 21.05.

„La sosirea primelor echipaje, flăcările înalte de câțiva metri, alimentate de cantitatea mare de materiale combustibile și favorizate de vântul puternic, se manifestau la întreaga hală, la utilaje, respectiv la bușteni din apropierea acesteia, cu pericol de extindere la un alt depozit situat în proximitate. Pompierii au localizat incendiul în jurul orei 21.50, astfel că în momentul de față nu mai există riscul de propagare. Echipajele acționează în continuare pentru stingerea focarelor”, a transmis mr. Roșca.