Incendiu violent la groapa de gunoi din Băicoi. Mesaj Ro-Alert, emis din cauza degajărilor de fum VIDEO

Alertă în urma unui incendiu produs la groapa de gunoi a oraşului Băicoi din judeţul Prahova. Pompierii au intervenit de urgenţă pentru a stinge focul care s-a extins pe o suprafaţă uriaşă, iar autorităţile au emis un mesaj Ro-Alert pentru a-i avertiza pe localnici despre degajările mari de fum.

03 iul. 2022, 08:44
Incendiu violent la groapa de gunoi din Băicoi. Mesaj Ro-Alert, emis din cauza degajărilor de fum VIDEO

Incendiu violent la groapa de gunoi din Băicoi. Flăcările s-au extins pe o suprafaţă de aproape 1,5 hectare, cu degajări mari de fum. Pompierii au fost alertaţi pentru a lichida incendiul care s-a manifestat cu flacără deschidă.

Reprezentanţii ISU Prahova au emis un mesaj Ro-Alert pentru ca localnicii să ia măsuri de protecţie.

Incendiu violent la groapa de gunoi din Băicoi. Imagini terifiante din timpul intervenţiei pompierilor

Citşete şi: A fost condamnată la închisoare după ce şi-a ucis copilul prin malnutriţie! Ea era vegană şi îşi hrănea copilul doar cu fructe şi legume crude! La 1 an şi jumătate, micuţul cântărea doar 7,5 kilograme!

Pentru stingerea incendiului au intervenit cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă. De asemenea, acolo au fost trimise o autoscară şi o ambulanţă SMURD, potrivit Observatorul Prahovean.

Focul a fost stins după o intervenţie care a durat aproximativ două ore.

La sfârşitul lunii iunie, comisarii Gărzii de Mediu din Botoşani au demarat o anchetă în urma unui incendiu izbucnit la groapa de mediu a județului. Potrivit raportului preliminar, focare multiple s-au manifestat în zona de depozitare zilnică a deșeurilor municipale, pe o suprafață de aproape 100 metri pătraţi şi numai la deșeuri neîmprăștiate și nerecompactate, descărcate în data de 19. iunie 2022, scrie Monitorul de Botoşani.

Autorităţile au luat în calcul suspendarea autorizaţiei de mediu a depozitului ecologic de deșeuri de la Stăuceni, în urma neregulilor descoperite acolo încă din toamna anului 2021. Problema cea mai mare o reprezintă cantitatea de levigat care se află în corpul depozitului și pentru care nu s-a găsit încă o soluție.

Citeşte şi: Caz extrem de rar în lume: o femeie va naște două perechi de gemeni identici