Incendiu violent într-un zgârie-nori, zeci de etaje în flăcări. VIDEO spectaculos

Incendiu violent într-un zgârie-nori la Changsha, în centrul Chinei. Imaginile cu flăcările violente fac deja înconjurul lumii.

16 sept. 2022, 12:47
Incendiu violent într-un zgârie-nori, zeci de etaje în flăcări. VIDEO spectaculos

UPDATE: Un incendiu de proporţi a izbucnit vineri într-o clădire înaltă dintr-un oraş din sudul Chinei. Focul a fost stins, dar pagubele sunt uriaşe. Autorităţile nu au prezentat încă numărul victimelor, potrivit Reuters.

Un incendiu masiv a cuprins vineri o clădire de birouri de mare înălţime din centrul oraşului Changsha, capitala provinciei chineze Hunan din sudul ţării, a anunţat presa de stat.

Zeci de etaje ale clădirii China Telecom, înaltă de peste 200 de metri, „au ars cu mare intensitate”, trimiţând un fum gros pe cer, au anunţat cei de la televiziunea de stat CCTV.

Incendiul a fost stins, pagubele sunt însemnate, dar nu se cunoaşte încă numărul victimelor, a mai relatat CCTV.

Un incendiu puternic a izbucnit vineri, dintr-o cauză încă nestabilită, într-un zgârie-nori, în marele oraş chinez Changsha, în centrul Chinei, potrivit televiziunii chineze CCTV, relatează AFP.

VIDEO Contraofensivă a Ucrainei la Herson, momentul în care rachetele lui Zelenski lovesc centrul de comandă al ruşilor

”Un fum negru iese din zgârie-nori, iar zeci de etaje sunt cuprinse de flăcări foarte violente”, anun. ă televiziunea.

 

Niciun bilanţ al victimelor nu a fost anunţat pentru moment.

„Minge de foc” misterioasă apărută deasupra Scoției și Irlandei, observată de sute de persoane

Incendiu şi în România, la Hidrocentrala Turnu

Pompierii militari vâlceni au intervenit joi pentru stingerea unui incendiu izbucnit în interiorul Hidrocentralei Turnu din staţiunea Călimăneşti, la o staţie aferentă unui generator, cel mai probabil în urma unui arc electric, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, la faţa locului au fost trimise trei autospeciale de stingere şi două echipaje medicale, care au acţionat împreună cu voluntarii SVSU Călimăneşti şi angajaţii hidrocentralei, incendiul fiind lichidat după aproximativ două ore.

„Astăzi, ora 10,57, am fost anunţaţi despre un incendiu izbucnit la Hidrocentrala Turnu. Am ajuns la locul intervenţiei la ora 11,14, unde am constatat că incendiul se manifestă la o staţie aferentă unui generator. Accesul în interior s-a făcut foarte greu pentru că era o cantitate foarte mare de fum, arzând materiale plastice care degajă o cantitate mare de fum. S-a intervenit doar cu aparatele de respirat cu aer comprimat din dotare, iar pentru stingere s-a acţionat doar cu stingătoarele cu pulbere din dotarea autospecialelor şi ale hidrocentralei, incendiul fiind declarat lichidat la ora 12,50. Din fericire, la acest eveniment, nu au fost înregistrate victime. Ca şi cauză probabilă – arc electric, împrejurare determinantă – foarte multe materiale plastice aflate în zonă”, a declarat inspectorul şef al ISU Vâlcea, colonel Dan Pascaru.

El a precizat că zona în care s-a produs incendiul va rămâne în continuare sub supravegherea pompierilor pentru a preveni o eventuală reaprindere.

„Va rămâne personal atât din cadrul Inspectoratului, cât şi de la locul de muncă, pentru a monitoriza zona respectivă. În urma arderii, toate utilajele, staţiile s-au încălzit foarte tare, este o temperatură foarte mare şi pentru a preveni o reizbucnire de incendiu vor rămâne în monitorizare până situaţia va fi sub control complet, adică nu va exista nicio posibilitate de reaprindere”, a mai spus şeful ISU Vâlcea.

Pompierii militari vâlceni au precizat că avaria pricinuită de incendiu nu afectează capacitatea de alimentare cu energie electrică.