„Minge de foc” misterioasă apărută deasupra Scoției și Irlandei, observată de sute de persoane

Mai multe notificări au fost trimise către rețeaua Meteor din Marea Britanie, după ce o „mingie de foc” a traversat cerul deasupra Scoției și Irlandei de Nord.

16 sept. 2022, 05:44

O „minge de foc” misterioasă a apărut miercuri seara deasupra Scoţiei şi Irlandei de Nord. Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Mai multe persoane au raportat apariția unei „mingii de foc” pe cer în timpul nopții. Rețeaua Meteor din Marea Britanie a început să investigheze situația în urma notificărilor primite, pentru  a afla dacă obiectul a fost un meteorit sau resturi spațiale.

Citește și: Un autobuz şcolar plin cu elevi s-a prăbușit într-o râpă, 11 copii au murit. Imaginile de la locul accidentului au făcut înconjurul lumii

„Îmi plimbam câinele, era aproape ora 22:00, când am văzut o lumină puternică pe cer și mi-am scos telefonul și am filmat. La început m-am gândit că poate fi un foc de artificii pentru că sunt multe partide de fotbal în Scoția, dar mi-am dat seama rapid că nu era vorba despre asta și am scos telefonul să văd dacă pot să surprind momentul”, a povestit Danny Nell, un tânăr în vârstă de 21 de ani, potrivit Observator.

Sute de oameni au observat fenomenul neobișnuit

Steve Owens, astronom și comunicator științific la Glasgow Science Centre, a spus că și el a observat „mingea de foc” care trecea pe deasupra Scoției în timpul serii de miercuri.

„A fost incredibil. Stăteam în camera de zi exact la ora 22:00 noaptea trecută şi am văzut pe fereastră, spre sud, această minge de foc luminoasă, acest meteorit care străbătea cerul şi mi-am dat seama că a fost ceva special. Nu era perfect vizibil. Am putut vedea că se fragmentează, s-au desprins bucăţi mici din el”, a mai spus Owens, adăugând că probabil obiectul a aterizat deja, dar este foarte puțin probabil ca acesta să mai fie pe teritoriul Scoției.

Citește și: Cutremur cu magnitudine 7 în Noua Caledonie