Incendiu violent la Hotel Mureş din Băile Felix, a fost activat planul roşu. Turiştii s-au autoevacuat pe geam VIDEO

Flăcările au cuprins două camere de cazare aflate la etajul doi al hotelului. În minivacanța prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, gradul de ocupare în Băile Felix a fost de 100%.

17 aug. 2023, 09:39
Incendiu violent la Hotel Mureş din Băile Felix, a fost activat planul roşu. Turiştii s-au autoevacuat pe geam VIDEO

UPDATE incendiu Băile Felix: ISU Bihor anunţă că incendiul a pornit dintr-o cameră de depozitare. ”După evaluările medicale sunt 14 victime: 6 intoxicate cu fum (din ele 2 au fost transportate la spital), 2 victime cu tensiune şi 6 victime cu atac de panică”, anunţă ISU Bihor.

Sursa citată precizează că incendiul a fost lichidat.

UPDATE incendiu Băile Felix: ISU Bihor a precizat că numărul persoanelor care au solicitat ajutorul medicilor a crescut.

”7 victime, din care 4 cu atac de panică şi 3 intoxicaţi cu fum. A fost activată grupa operativă ceea ce presupune suplimentarea forţelor de intervenţie”, a mai transmis ISU Bihor.

UPDATE: ISU Bihor a precizat că incendiul de la Băile Felix a fost localizat se intervine pentru stingerea sa. S-au demarat misiuni de căutare-salvare a persoanelor care ar putea să fie în camerele de la etajele superioare. Cea mai mare problemă este fumul dens, care a inundat holurile şi camerele.

Două persoane au suferit atac de panică şi au primit îngrijiri de la medici, alte două persoane fiind evaluate. Pompierii ajută turiştii să se evacueze, iar parte dintre turişti s-au autoevacuat, unii dintre ei chiar pe scările de incendiu.

Ştirea iniţială:

Pompierii din Bihor intervin, joi, pentru stingerea unui incendiu violent care a cuprins două camere ale unui hotel din Băile Felix. ”Incendiu violent la Hotel Mureş din Băile Felix”, anunţă, joi, ISU Bihor.

Potrivit unor filmări apărute în mediul online, oamenii, disperați au început să iasă din camere pe geamuri, pe scara exterioară amplasată pe peretele clădirii.

O fetiță de 14 ani, fiica unui ambulanțier, și-a scos frățiorul din flăcările incendiului de la Piața Muncii: „Un copil a salvat alt copil”

Sursa citată a precizat că sunt flăcări la două camere de la etajul 2 al hotelului. Intervin echipajele de pompieri al Detaşamentelor 1 şi 2 şi ale Gărzii 1 Mai.

Mărturiile cutremurătoare ale celor care și-au pierdut casa în teribilul incendiu din București. ”Am albit peste noapte. N-am putut să recuperez nimic”

 

Băile Felix, stațiunea sold-out. Grație investițiilor din ultimii ani, stațiunea este tot mai prosperă

Bazine pline ochi, soare puternic și mișcări de aqua-zumba. Aceasta a fost atmosfera în weekend, în cea mai căutată stațiune din vestul țării, Băile Felix. Grație investițiilor din ultimii ani, stațiunea este tot mai prosperă, așa că nu e de mirare că 15.000 de turiști au ajuns acolo în weekend.

În minivacanța prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, gradul de ocupare în Băile Felix a fost de 100%, adică în jur de 15.000 de turiști. Pentru un sejur de patru nopți, clienții hotelurilor și pensiunilor au plătit între 2.200 și 2.500 de lei.