O fetiță de 14 ani, fiica unui ambulanțier, și-a scos frățiorul din flăcările incendiului de la Piața Muncii: „Un copil a salvat alt copil”

Fiica de 14 ani a unui ambulanțier a reușit să își scoată din flăcări frățiorul, din incendiul de la Piața Muncii.

27 iul. 2023, 22:08
O fetiță de 14 ani, fiica unui ambulanțier, și-a scos frățiorul din flăcările incendiului de la Piața Muncii: „Un copil a salvat alt copil”
Fiica unui ambulanțier și-a scos frățiorul de 2 ani din incendiul de la Piața Muncii

Miercuri, 26 iulie, un incendiu devastator a avut loc în zona Piața Muncii. Una dintre familiile afectate de acest incident este cea a lui Marian Porojan, ambulanțier la Serviciul de Ambulanță București – Ilfov. Colegii acestuia au făcut povestea publică pe Facebook.

Incendiul a cuprins mai multe case din zona Pieței Muncii din București, patru persoane fiind rănite și 17 proprietăți afectate.

Citește și: Mărturiile cutremurătoare ale celor care și-au pierdut casa în teribilul incendiu din București. ”Am albit peste noapte. N-am putut să recuperez nimic”

Casa lui Marian Porojan a ars complet. El se afla la serviciu când a aflat că locuința i-a fost cuprinsă de flăcările venite de la un imobil vecin. În casă se aflau fiica sa, de 14 ani, și fiul de numai doi ani. Fetița a reușit să își scoată frățiorul din flăcări, potrivit colegilor de la SABIF, „însă din casă nu a mai rămas nimic”, a declarat unul dintre aceștia, pentru libertatea.ro.

Pentru a susține familia lui Marian Porojan, o pagină de Facebook a angajaților SABIF, Ajutați Ambulanța, a făcut public cazul.

„Marian Porojan, ambulanțier la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, ieri, în timp ce salva un pacient, primește un telefon devastator: casa lor trudită timp de 16 ani, ardea, foc propagat cu repeziciune de la casa vecinilor”, se arată în postare.

Citește și: Incendiu în zona Muncii din București. Ard acoperișurile a trei case din apropierea Arenei Naționale. Un bloc de locuințe a fost evacuat – UPDATE

Aceștia au vorbit și despre copiii lui Porojan, dar mai ales de fată, care a devenit eroină, precum tatăl ei.

„Fiica de doar 14 ani fugea din calea flăcărilor cu fratele de 2 ani și jumătate în brațe. Un copil care a salvat alt copil din calea fumului gros și a flăcărilor devastatoare. Nu toți eroii poartă mantie, eroina noastră de 14 ani este dovada vie”, mai spun colegii ambulanțierului.

Aceștia transmit că în urma incendiului a rămas „scrum din casă, din haine, din cele necesare unei familii cu doi copii”.

Colegii au publicat și conturile în care poate fi ajutată familia Porojan.