Mărturiile cutremurătoare ale celor care și-au pierdut casa în teribilul incendiu din București. ”Am albit peste noapte. N-am putut să recuperez nimic”

Incendiul devastator de miercuri după-amiază care a mistuit 17 locuințe din Capitală a lăsat sub cerul liber zeci de persoane ce și-au pierdut în doar câteva clipe toată agoniseala de o viață.

27 iul. 2023, 13:49
Mărturiile cutremurătoare ale celor care și-au pierdut casa în teribilul incendiu din București. ”Am albit peste noapte. N-am putut să recuperez nimic”
Mărturiile cutremurătoare ale celor care și-au pierdut casa în teribilul incendiu din București.

Mărturiile cutremurătoare ale celor care și-au pierdut casa în teribilul incendiu din București. În aceste momente, oamenii care au rămas pe drumuri în urma incendiului teribil care a cuprins mai multe locuințe din Sectorul 3 vor sta în chirie pe banii Primăriei.

Citește și Incendiu la Spitalul Robanescu din Bucureşti. Pacienţii au fost evacuaţi şi transportaţi la Spitalul Marie Curie

Mărturiile cutremurătoare ale celor care și-au pierdut casa în teribilul incendiu din București

16 case au fost grav avariate în urma incendiului de miercuri care a lăsat sub cerul liber 61 de persoane. Pentru 47 de persoane au fost identificate soluții de urgență de găzduire, iar restul de 14 persoane au refuzat ajutorul autorităților care au asigurat tuturor hrană și apă.

Mai mult, reprezentanții primăriei spun că toate persoanele afectate de incendiu au fost informate cu privire la demersurile pe care le pot face mai departe pentru a beneficia de servicii sociale.

În aceste momente, pentru persoanele afectate de incendiu care au domiciliu în Sectorul 3 se fac demersuri pentru achitarea chiriei pe o perioadă determinată de timp.

În cursul nopții, cei care și-au pierdut casele în timpul incendiului au fost cazați la hotel, unde vor rămâne în următoarea săptămână.

Primăria Sectorului 3 a început joi căutarea unor locuințe de închiriat și urmează să dea o hotărâre prin care să plătească chiria pe un an.

Printre cele 61 de persoane ce și-au pierdut toată agoniseala de o viață în doar câteva clipe se numără și Mircea, care spune că a albit peste noapte.

”A ars complet. Nu se poate recupera nimic. N-am reușit să-mi recuperez nici măcar medicamentele  Absolut nimic. Am luat parte din documente și hainele de pe mine și am fugit.

Era un fum extraordinar. Un om care lucra aici, la cineva alături, a băgat capul la mine pe fereastră și a strigat ”Arde, arde, arde! Dați telefon la 112!” și am dat telefon la 112. Până am reușit eu să ies să-mi iau actele, pompierii erau deja aici, nu cred că au trecut 10 minute.

Eu am albit peste noapte, vorbesc foarte serios”, a spus Mircea, potrivit Antena3CNN.

Citește și BREAKING: Incendiu violent în București. Pompierii au intervenit de urgență (VIDEO)