Incendiu violent la una dintre cele mai vechi mânăstiri din ţară FOTO şi VIDEO

Un incendiu izbucnit, duminică dimineața, la Mănăstirea din Podu Coșnei fiind afectate biserica veche și un corp de chilii.

28 mai 2023, 08:25

Un incendiu a cuprins, duminică, biserica veche şi un corp de chilii ale Mănăstirii Podu Coşnei, din Suceava. Potrivit ISU Suceava, incendiul se manifestă la biserica veche si la un corp de chilii, ce aparţin Mănăstirii din Podu Coşnei. Flăcările se manifestă la nivelul acoperişurilor, cu pericol de propagare la cele două construcţii.

Flăcările care se ridicau la zeci de metri amenințau să se extindă și la alte construcții, motiv pentru care a fost nevoie de o mobilizare importantă a pompierilor militari și civili. La fața locului au fost trimise nu mai puțin de 8 autospeciale ale pompierilor, o autoscară mecanică și două ambulanțe SMURD. Intervenția a fost extrem de dificilă și asta pentru că tot corpul de chilii si biserica veche erau construcții din lemn. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit de pe urma incendiului, dar pagubele sunt extrem de mari.

VIDEO Accident teribil la Raliul Argeșului. Unul dintre piloți a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în afara traseului

Pompierii s-au deplasat la faţa locului cu opt autospeciale de stingere, o autoscară mecanică şi două ambulanţe SMURD.

Din fericire, nu sunt anunţate victime dupăp incendiu. Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, a declarat că la sosirea echipajelor de intervenție flăcările se manifestau la corpul de chilii și la biserica veche, construcții din lemn. Pompierii au localizat incendiul și lucrau pentru lichidarea lui totală.

Incendiu într-un bloc din Buzău. O persoană a murit carbonizată, iar alta a suferit arsuri la nivelul feței