Incendiul de la Arhiepiscopia Tomisului a fost lichidat, toată mansarda s-a făcut scrum. Explozie şi într-un bloc din Capitală

Incendiul a fost stins, potrivit ISU Dobrogea. Pompierii lucrează încă pentru îndepărtarea tuturor efectelor focului care a mistuit peste 800 de metri pătraţi. O deflagraţie s-a produs duminică şi într-un bloc din sectorul 4.

16 oct. 2022, 07:54

UPDATE: Poliţiştii constănţeni au început cercetările după incendiul de la Palatul Arhiepiscopal din Constanţa şi au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă.

Incendiul izbucnit la mansarda sediului Arhiepiscopiei Tomisului din Constanţa a fost lichidat în noaptea de sâmbătă spre duminică, dar echipele de intervenţie au rămas acolo pentru a îndepărta toate efectele negative. În urma incendiului, a ars mansarda pe aproximativ 800 de metri pătraţi.

Potrivit reprezentanţilor ISU Constanţa, incendiul la mansarda Arhiepiscopiei Tomisului a fost anunţat la 112 la ora 21.52.

”La locul solicitării au fost alocate şapte autospeciale de stingere cu apă şi spumă, cinci autospeciale de lucru la înălţime, o descarcerare, patru echipaje SMURD, trei autospeciale operative, o ambulanţă din cadrul Serviciului Judeţean, iar de la Primărie şi de la doi operatori privaţi au venit în sprijin trei cisterne cu apă şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă. De la ISU Tulcea, precum şi de la ISU Ialomiţa au venit câte o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o autospecială de lucru la înălţime, dar acestea au rămas în subunităţile noastre pentru alte intervenţii în caz de nevoie”, a explicat sursa citată.

Incendiu la sediul Arhiepiscopiei Tomisului. Focul a mistuit mansarda clădirii de patrimoniu VIDEO

În urma incendiului, nu au fost victime sau persoane care să necesite transportul la spital.

Incendiul a fost localizat la ora 0.02. ”În urma incendiului, a ars mansarda pe o suprafaţă de aproximativ 800 de metri pătraţi. La ora 1.27 incendiul a fost lichidat, dar echipajele de intervenţie au rămas la locul solicitării pentru îndepărtarea tuturor efectelor negative”, au transmis reprezentanţii ISU Constanţa.

Explozie într-un bloc din Sectorul 4 al Capitalei/ O persoană a suferit arsuri/ 140 de locatari s-au evacuat din clădire

O explozie s-a produs, duminică dimineaţă, într-un bloc din Sectorul 4 din Bucureşti, o persoană suferind arsuri. Un număr de 140 de locatari ai imobilului s-au autoevacuat, 13 apartamente fiind afectate de deflagraţie.

Incendiu pe zeci de hectare în Delta Dunării. Pompierii nu pot interveni
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, o explozie a avut loc la etajul 1 al unui bloc cu parter şi patru etaje de pe strada Coştila. Deflagraţia nu a fost urmată de incendiu.

În urma exploziei, s-a înregistrat o victimă, care a suferit arsuri. ”Un bărbat în vârstă de 68 de ani, care prezenta arsuri, a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca)”, a precizat sursa citată. În total, au fost afectate 13 apartamente.

Un număr de 140 de persoane s-au autoevacuat.
Acolo intervin trei autospeciale de stingere şi 3 SMURD.