Incendiu pe zeci de hectare în Delta Dunării. Pompierii nu pot interveni

Incendiu uriaş în Delta Dunării pe o suprafaţă de peste 50 de hectare. ISU Tulcea susţine că nu există risc să se ajungă la case.

15 oct. 2022, 18:12
Incendiu pe zeci de hectare în Delta Dunării. Pompierii nu pot interveni

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Tulcea au fost solicitați să intervină la un incendiu izbucnit în Delta Dunării, în zona Sfântul Gheorghe. „Am fost informați despre acest incendiu de către autoritățile din zonă, ARBDD și Primaria Sf. Gheorghe“ – a precizat Daniel Năstase, purtătorul de cuvânt al ISU Delta Tulcea. Din primele informații arde stuful într-o zona mlăștinoasă greu accesibilă.

Incendiu la un depozit din Voluntari. ISU: Din interior se aud explozii succesive. A fost transmis mesaj Ro-Alert
Conform ISU Delta, zona în care a izbucnit incendiul este înconjurată de canale și flăcările nu prezintă pericol pentru obiective ori localitate. Un incendiu de vegetație s-a extins pe o suprafaţă de zeci de hectare în zona dintre Sfântu Gheorghe și Sulina, în Delta Dunării.

Salvatorii ISU nu pot interveni acolo din cauză că zona este una greu accesibilă. Vorbim de o zonă între localitățile Sfântu Gheorghe și Sulina, care face parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării. Acolo sunt păsări care se pregătesc să plece, dar şi vulpi, șacali, iepuri sau căprioare care cu siguranță sunt afectate de acest incendiu. Nu există pericol de extindere la casele din apropiere, transmite ISU Tulcea.
Sunt 60 de hectare care ard, pentru că la incendiul izbucnit ieri în jurul orei 16 nu se poate interveni pentru stingerea flăcărilor.

Nu este pentru prima oară când apar astfel de incendii de vegetație în zona Deltei Dunării. Stuful din acea zonă va arde până când focul se va stinge de la sine.

Citeşte şi

VIDEO Momentul exploziei de pe podul care leagă Crimeea de Rusia a fost filmat de camere de supraveghere. Rusia spune că incendiul a fost provocat de explozia unei maşini capcană