Incendiul de proporţii în California: Focul ameninţă MII de locuinţe VIDEO

Un important incendiu ameninţă circa 4.000 de locuinţe la nord-vest de Los Angeles, în California, unde autostrada care se întinde de-a lungul Oceanului Pacific a fost blocată, au anunţat vineri pompierii locali, potrivit AFP.

04 mai 2013, 06:43
Incendiul de proporţii în California: Focul ameninţă MII de locuinţe VIDEO

Aproximativ 1.000 de pompieri sunt mobilizaţi împotriva incendiului răspândit de vânt, izbucnit joi lângă Malibu şi care până în prezent a distrus 4.000 de hectare de vegetaţie, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Incendiu de proporţii în judeţul Suceava. Mai multe hectare de pădure au luat foc

Un tronson în lungime de 13 kilometri al autostrăzii Pacificului (PCH) a fost închis, la fel şi campusul universităţii din vecinătate, California State University at Channel Islands, din cauza fumului gros degajat de incendiu. Vineri, 15 locuinţe au fost avariate, însă nu distruse, au anunţat pe contul lor de Twitter serviciile de pompieri care apreciază că alte 4.000 sunt ameninţate.

Citeşte şi Incendiu puternic de pădure în judeţul Braşov. Aproximativ cinci hectare, mistuite de flăcări

Numai 10% din incendiu a fost stins. Potrivit purtătoarei de cuvânt a pompierilor, Lori Ross, incendiul se îndreaptă spre sud şi comitatul Los Angeles. Echipele de salvare se tem că rafalele puternice de vânt, pe fondul temperaturilor ridicate şi al umidităţii reduse, vor înrăutăţi situaţia, mai scrie AFP.