Încep exproprierile pentru autostrada Braşov-Tg. Mureş-Cluj-Oradea. Câţi bani au fost alocaţi pentru despăgubiri

Publicat: Miercuri, 10 Februarie 2016 17:04 // Actualizat: Miercuri, 10 Februarie 2016 17:04 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată aflate pe o secțiune a traseului Autostrăzii Brașov-Tg.Mureș-Cluj-Oradea, respectiv secțiunea 2A Ogra-Câmpia Turzii, precum și fondurile necesare pentru plata despăgubirilor.

Foto: ro.wikipedia.org

Printr-o Hotărâre adoptată miercuri, Executivul a alocat suma de 5,015 milioane de lei destinată despăgubirii proprietarilor celor 1724 de imobile, cu o suprafață totală de 2.725.506 mp, ce urmează să fie expropriate, informează biroul de presă al Guvernului.

Citeşte şi Arhitectul-şef al Primăriei Capitalei, despre autostrada suspendată a lui Oprescu: "A fost un slogan"

Suma de 5,015 milioane de lei necesară despăgubirii imobilelor a rezultat ca urmare a raportului de expertiză întocmit de către un expert autorizat al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR), conform Legii 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică necesară realizării unor obiective de interes național, județean sau local, cu modificările și completările ulterioare, precum și normelor metodologice de aplicare a acesteia.

Printr-o altă Hotărâre, Guvernul a aprobat declanșarea procedurilor de expropriere pentru 366 de imobile proprietate privată de pe Secțiunea 3A, subsecțiunea 3A1 și 3A2, pe teritoriul localităților Gilău și Gârbău, din județul Cluj, de pe coridorul proiectului Autostrăzii Brașov-Tg. Mureș-Cluj-Oradea.

Citeşte şi Eşecul autostrăzii Comarnic-Braşov: Românii au plătit deja zeci de milioane de lei, pentru NIMIC

Astfel, se completează și se modifică HG 416/2014, în sensul adăugării celor 366 de imobile ce urmează să fie expropriate pe această secțiune. De asemenea, pentru despăgubirea proprietarilor acestor imobile, se suplimentează cu 74.000 de lei suma de 658.000 de lei alocată inițial, prin Hotărârea adoptată în 2014.

Proiectul de act normativ a fost postat spre consultare publică AICI

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 feb 09:24
Răspunde | Votează email 2 email
aiureala
Este o autostrada neprioritara . Bocul a inceput-o pentru ca ungurii sa faca naveta Budapesta - Tg. Mures . Prima autostrada trebuia facuta de la Constanta la Arad prin sudul tarii , Cei de aici produc banii pentru autostrazi .
10 feb 17:30
1
EUR
4.7798
RON
22 Jan
noapte -4 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H