Încep lucrările la centura Comarnic. Drumul va avea 6 km și ar urma să fie gata în 2 ani

Ministerul Transporturilor a autorizat lucrările pentru realizarea Centurii Comarnic. Termenul fixat este de 24 de luni, din care 3 luni pentru proiectare și 21 luni pentru execuție.

31 ian. 2024, 16:32
Încep lucrările la centura Comarnic. Drumul va avea 6 km și ar urma să fie gata în 2 ani

Încep lucrările la centura Comarnic. Centura va ocoli orașul Comarnic și DN 1 prin vest, va avea o lungime de aproape 6 km și două benzi de circulație.

Centura Comarnic va fi construită de asocierea S.C. FRASINUL S.R.L. (lider) – S.C. ARTEHNIS S.R.L., iar valoarea lucrărilor se ridică la  236,7 milioane lei.

Citește și: Pizzarotti-Retter, mobilizare în forță pe Autostrada Moldovei: aproape 400 de drumari lucrează pe Lotul 1 Ploiești-Mizil. Se folosesc și tunuri de căldură pentru structuri

Proiectul prevede și construirea a trei poduri noi, inclusiv a unui pod peste râul Prahova de pe DJ 101R. În același timp, se va construi un pasaj peste râul Prahova și calea ferată Ploiești-Brașov. La intersecțiile cu DN 1, sunt prevăzute sensuri giratorii dimensionate, astfel încât să preia traficul actual pe centura Comarnic și din orașul Comarnic.

Citește și: Lotul de autostradă unde s-au reluat lucrările, la -10 grade: ”Se va circula pe acest lot până la finalul anului”