Pizzarotti-Retter, mobilizare în forță pe Autostrada Moldovei: aproape 400 de drumari lucrează pe Lotul 1 Ploiești-Mizil. Se folosesc și tunuri de căldură pentru structuri

Pizzarotti-Retter a mobilizat sute de drumari pentru a continua lucrările la Lotul 1 Ploiești-Mizil de pe Autostrada Moldovei în ciuda temperaturilor negative.

26 ian. 2024, 12:52
Pizzarotti-Retter, mobilizare în forță pe Autostrada Moldovei: aproape 400 de drumari lucrează pe Lotul 1 Ploiești-Mizil. Se folosesc și tunuri de căldură pentru structuri
Pizzarotti-Retter, mobilizare în forță pe Autostrada Moldovei: aproape 400 de drumari lucrează pe Lotul 1 Ploiești-Mizil. Se folosesc și tunuri de căldură pentru structuri

Deși gradele din termometre nu sunt de partea constructorilor, cei de la Pizzarotti-Retter s-au ambiționat și au mobilizat aproape 400 de drumari cu peste 100 de utilaje pentru continuarea lucrărilor pe Lotul 1 Ploiești-Mizil de pe Autostrada Moldovei.

Citește și: Marcel Ciolacu, de Ziua Unirii Principatelor Române: ”Unirea pe care Cuza a dorit-o devine realitate prin Autostrada Moldovei. 2024, un an extrem de dificil, cu patru rânduri de alegeri. Măsurile luate de acest guvern pentru protejarea nivelului de trai al populației trebuie continuate”

Pizzarotti-Retter, mobilizare în forță pe Autostrada Moldovei

Pe lotul Ploiești (Dumbrava -A 3) – Mizil constructorul lucrează cu 397 de drumari și 125 de utilaje, iar pentru protejarea betonului turnat la nodul rutier Dumbrava au fost aduse tunuri de căldură. La sfârșitul lunii decembrie 2023, CNAIR raportat un progres de 43% pe lotul de 21 de kilometri, iar termenul de finalizare rămâne octombrie 2024.

Reprezentanții Ministerului Transporturilor au promis deschiderea ambelor loturi dintre Ploiești, Mizil și Pietroasele (49 km.) loturile Pizzarotti-Retter și Coni-Trace până la sfârșitul anului, dar inaugurarea este condiționată de mobilizarea constructorilor și condițiile meteo din lunile de primăvară și toamnă, mai ales pe lotul 2 Mizil-Pietroasele, mai lung și cu întârzieri pe jumătatea bulgarilor de la Trace. Lotul 2 Mizil-Pietroasele (28 km.) este la 41%.

Antreprenorul (n.r Pizzarotti-Retter) are mobilizate în șantier 397 de persoane și 125 de utilaje și echipamente de construcții, iar dacă ritmul de lucru al acestuia va fi unul eficient, acest prim lot al Autostrăzii Moldovei  A 7 reprezintă un obiectiv pentru darea în trafic anul acesta”, a transmis secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Pentru pasajul de la nodul rutier Dumbrava Retter a adus trei tunuri de căldură: „Am plecat acum spre șantier să văd cu ochii mei că pilele sunt in totalitate invelite ca să ajungă caldura peste tot. Nu are voie nicăieri să ajunga -7 grade pe cofrag!” a spus Guido Retter, potrivit unei postări pe Facebook.

Și fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a postat o imagine din avion cu nodul rutier A 3-A7, menționând: „Din avionul de Iași: nodul Dumbrava de unde începe A7. Lot lansat în licitație pe 1 iunie 2021, în mandatul nostru. Pe fundal, Caraimanul”.

Autostrada Moldovei A 7 este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră finanțat prin PNRR cu aprobare din 2021. Lucrările pentru construirea lotului 3 al Autostăzii Ploiești-Buzău încep pe 1 martie 2024, iar Nurol (Turcia) are termen de execuție 20 de luni pentru lotul de 14 kilometri dintre Pietroasele și Buzău, a anunțat marți, șeful CNAIR, Cristian Pistol. Autostrada Moldovei A 7 Ploiești-Pașcani (319 km.) are 13 loturi, iar lotul Nurol este singurul pe care încă nu se lucrează, contractul fiind semnat la sfârșitul anului trecut.

Citește și: Directorul CNAIR anunţă un nou termen pentru finalizarea lotului 2 din Autostrada Moldovei: „Au fost nişte probleme care nu au fost foarte bine aprofundate în faza de proiectare”