Începe construcţia Centrului de Mari Arşi de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București!

Valoarea investiției este de 56 milioane de euro și face parte din Proiectul derulat de Ministerul Sănătății cu Banca Mondială. Durata de execuție a obiectivului de investiții este de 26 de luni.

22 aug. 2023, 18:55
Începe construcţia Centrului de Mari Arşi de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București!

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru RAFILA a semnat contractul pentru construirea Centrului de Mari Arși în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, iar lucrările vor începe în prima săptămână din septembrie.

Noua clădire va cuprinde 2 săli de operație pentru pacienții cu arsuri severe, 10 paturi pentru pacienții critici, 16 paturi ATI postcritici și 10 paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă. În cadrul centrului va funcționa și un nou ambulatoriu de specialitate.

Alexandru Rafila, despre reducerea numărului de posturi în domeniul sanitar: „Nu putem să le reducem, că abia le scoatem la concurs, vrem să le ocupăm”
Valoarea investiției este de 56 milioane de euro și face parte din Proiectul derulat de Ministerul Sănătății cu Banca Mondială. Durata de execuție a obiectivului de investiții este de 26 de luni.

Construcția și finalizarea centrelor pentru mari arși reprezintă o componentă importantă a proiectelor de investiții și de dezvoltare a sistemul sanitar din România, pe care le derulează Ministerul Sănătății în parteneriat cu autoritățile locale din întreaga țară. Responsabilitatea, profesionalismul și buna credință sunt principiile după care funcționează echipa actuală a Ministerului Sănătății”, a declarat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Amintim că lucrările de construcție a Centrului de Mari Arși de la Timișoara au început în luna iunie. Până la finalul anului urmează să fie semnat contractul pentru construirea Centrului de Mari Arși de la Târgu-Mureș.

EXCLUSIV| Ministrul Sănătății intervine în scandalul drogaților. ”Tineri sub influența drogurilor au curmat viețile altora și e absolut insuportabil”

Alexandru Rafila: 131 de spitale vor fi dotate cu sistem de telemedicină pentru serviciul de urgenţă

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat recent că 131 de spitale vor fi dotate cu sistem de telemedicină pentru serviciul de urgenţă, printr-un proiect al Băncii Mondiale în valoare de circa 40 de milioane de lei. ”Prin intermediul tehnologiei, medicii pot evalua simptomele pacienţilor, pot oferi sfaturi şi instrucţiuni pentru primul ajutor şi pot decide imediat conduita medicală pentru pacienţi, până la sosirea acestora la spital. Acest tip de telemedicină poate salva timp preţios în situaţii critice şi poate fi deosebit de util în zone geografice în care accesul la asistenţă medicală este limitat”, a afirmat ministrul Alexandru Rafila.

Ministerul Sănătăţii arată, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că, prin proiectul Băncii Mondiale, a lansat licitaţia pentru achiziţia de soluţii complete de telemedicină pentru dotarea a 131 de Unităţi de Primire Urgenţe/Compartimente Primire Urgenţe din spitale judeţene, municipale şi orăşeneşti, precum şi dotarea centrelor de telemedicină.

”Telemedicina în sistemul de urgenţă va contribui la accesul mai uşor la îngijirea medicală, reducerea barierelor geografice şi la oferirea consultaţiilor rapide în situaţii de urgenţă. Prin intermediul tehnologiei, medicii pot evalua simptomele pacienţilor, pot oferi sfaturi şi instrucţiuni pentru primul ajutor şi pot decide imediat conduita medicală pentru pacienţi, până la sosirea acestora la spital. Acest tip de telemedicină poate salva timp preţios în situaţii critice şi poate fi deosebit de util în zone geografice în care accesul la asistenţă medicală este limitat”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii. Potrivit secretarului de stat Alexandru Rogobete, proiectul se ridică la circa 40 de milioane de lei.