Scandal uriaș la metrou! S-au demolat magazinele de la Pipera. Tensiuni între chiriașii – protestatari și forțele de ordine UPDATE

Scandal uriaş, joi, la staţia de metrou Pipera, unde chioşcurile şi a magazinele urmează să fie demolate. Chiriaşii s-au adunat pentru a protesta, iar la faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de Poliţie.

08 apr. 2021, 09:39
Scandal uriaș la metrou! S-au demolat magazinele de la Pipera. Tensiuni între chiriașii – protestatari și forțele de ordine UPDATE

UPDATE:

  Evacuarea spaţiilor comerciale de la metrou a continuat joi seară, cu cele de la staţia Pipera, după ce, în urmă cu o zi, au fost dezafectate cele de la staţia de metrou Ştefan cel Mare, pe fondul protestelor ceor care aveau magazine în incinta staţiei.

Evacuarea de la staţia Pipera este fără incidente, ocupanţii spaţiilor comerciale scoţându-şi marfa de bună voie, făă a fi necesară intervenţia autorităţilor sau a forţelor de ordine.

Poliţia, jandarmeria, precum şi angajaţi ai ADP Sector 2 au fost trimişi pentru a începe demolarea magazinelor de la metrou Pipera. Chiriaşii şi micii comercianţi s-au adunat la faţa locului, unde urmeasă să ajungă şi primarul sectorului 2, Radu Mihaiu.

În zilele următoare ar urma să fie demolate magazinele din staţiile de metrou din sectoarele 4 şi 6, conform Antena3.

Citeşte şi: VIDEO Directorul Metrorex sparge cu ranga uşa unui chioşc la metrou. Drulă: Un cartel se destructurează cu ranga

Miercuri a fost scandal mare la demolarea magazinelor de la metrou. Muncitorii au dărâmat deja magazinele din staţia de metrou Ştefan cel Mare. Oamenii revoltaţi aproape l-au linsat pe primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, iar politia a făcut scut în jurul lui.

La un moment dat, chiar directorul Metrorex, Ştefan Paraschiv, a intervenit în problema spațiilor comerciale și a încercat să deschidă, folosind o rangă, ușa unui spațiu comercial din incinta metroului.

A fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a-i calma pe proprietarii revoltați, care s-au luat la ceartă cu primarul Sectorului 2.

”Nu există nicio autorizație de construire dată nici de sectorul 2, nici de Capitală, nici de nimeni, drept urmare aceste construcții amplasate ilegal înteleg, și exista un raport al Metrorex, că îngreunează inclusiv ieșirea în caz de incendiu”, a spus Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, conform sursei citate.

Afacerea cu spațiile de la metrou este una foarte profitabilă. În fiecare an, aproape un milion de euro câștigă sindicatul Metrorex din închirierea acestor spații.

Drulă, despre demolările de la metrou şi intervenţia directorului Metrorex: „Un cartel se destructurează cu ranga”

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drula, a declarat miercuri, referindu-se la situația de la metrou, că „legea este lege” adăugând ca „unde este lege nu este tocmeală”.

„Acele constructi provizorii sunt ilegale sub multiple aspecte. Cel mai important este ca nu au autorizatii de construire (…) nu au dreptul legal, comercial de a ocupa domeniul public (…) este foarte important ca sunt nenumarate rapoarte ISU care identifica ca problema de siguranta amplasarea acestor spatii comerciale – inguspeaza caile de evacuare, pobleme de flamabilitate”, a completat Cătălin Drulă.

Referindu-se la gestul directorului general al Metrorex, Ştefan Paraschiv, care a deschis un chiosc cu ranga, Cătălin Drulă a spus: „Un o curajos, care si-a asumat o misiunea grea la Metrorex. Am vazut comentarii despre folosirea de catre directorul general a unei rangi. Da, un carte se destructureaza cu ranga si-l felicit pentru un act de asumare si curaj”.

Citeşte şi: Demolare cu ranga şi poliţia la metrou. Ministrul Transportului: Unde e lege, nu e tocmeală. Spaţiile erau ilegale, iar scandalul a fost ultima zvâcnire a mafiei!