A început distribuirea primelor vouchere de 15.000 lei. Cine este eligibil pentru a le primi

De săptămâna aceasta începe distribuirea primelor vouchere de 15.000 lei. Banii sunt destinați atât cuplurilor, cât și femeilor singure cu vârsta cuprinsă între 20 și 45 de ani și pot fi folositi pentru proceduri de fertilizare in vitro.

16 ian. 2023, 08:27
A început distribuirea primelor vouchere de 15.000 lei. Cine este eligibil pentru a le primi

A început distribuirea primelor vouchere de 15.000 lei prin programul demarat de Ministerul Familiei. Se pot deconta până la trei proceduri pe an.

Potrivit procedurilor programului anunțat de ministrul Familiei, Gabriela Firea, suma de 15.000 lei va fi distribuită în două tranșe. Prima tranșă, un voucher de 5000 lei, este alocată pentru medicamente, iar a doua de 10.000 de lei, pentru proceduri medicale.

”Vor fi acceptate trei proceduri pe an, suma decontată fiind de 15.000 lei. Aadică circa 3.000 de euro, în două tranșe: un voucher pentru tratament de 5.000 lei și un voucher pentru procedura în sine, pentru embriotransfer, de 10.000 lei.”, a explicat ministrul Gabriela Firea.

Citește și: Gabriela Firea, optimistă la început de an: „Programul social național pentru creșterea natalității este un succes”

Gabriela Firea a anunțat că sute de tichete vor fi transmise în perioada următoare.

„Începem distribuirea voucherelor în Programul pentru creșterea natalității. Primele zece doamne care s-au înscris în program vor primi mâine tichetele pentru tratamentul prescris de medicul specialist. Sute de tichete vor fi transmise în perioada următoare. Ne dorim și acționăm energic pentru ca tratamentul să fie un succes și să se nască mii de copii în urma acestui sprijin.

Am avut, astăzi, o ședință de lucru cu echipa Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse pentru a discuta stadiul programului. Avem deja aproape 8.100 de solicitări de sprijin din partea cuplurilor sau femeilor care se luptă cu infertilitatea.

Comisia de validare a analizat deja peste 600 de dosare și dintre acestea au fost declarate eligibile 350 de dosare. Pe toate aceste dosare, voucherele vor fi trimise prin poștă în zilele următoare, dar nu înainte ca solicitanții să semneze contractul cu ministerul.

Sprijinul financiar în valoare de 15.000 de lei, acordat de Guvernul României, prin Ministerul Familiei, Tineterului și Egalității de Șanse, ajunge la beneficiari sunt forma a două vouchere: un tichet în valoare de 5.000 de lei pentru tratamentul medicamentos, din rețeaua farmaciilor partenere, și un al doilea voucher, în valoare de 10.000 de lei, pentru procedura de embriotransfer, dacă medicul consideră că prima etapă este un succes.

Primim în continuare dosare și avem resurse suficiente pentru a ajuta mii de cupluri. De asemenea, avem garanția colegilor din coaliția de guvernare și de la Ministerul de Finanțe că vom avea resurse suplimentare dacă va fi nevoie”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Gabriela Firea vine cu vești bune! Programul pentru cuplurile infertile se prelungește. Câți bani se primesc de la stat