Începe marea peticire a gropilor din asfalt. Vezi cât ne costă

Iarna grea a lăsat urme adânci în drumurile din România. Gropile din autostrăzi sau drumuri naţionale sunt atât de multe, încât ar acoperi complet drumul de la Bucureşti la Târgovişte.

RomaniaTV.net
09 apr. 2012, 07:25
Începe marea peticire a gropilor din asfalt. Vezi cât ne costă

Numai pe cei 16.000 de kilometri de drumuri naţionale şi autostrăzi au apărut peste 800.000 de metri pătraţi de gropi. Dacă le-am pune una lângă alta, am acoperi o şosea de 80 de kilometri. Lucrările au început deja pe drumurile cele mai importante şi urmează să se încheie la jumătatea anului.

„Lucrăm şi noi în etape, în priorităţi. Deci drumurile europene şi drumurile principale sunt în primul rând în vizor acuma. Sperăm că undeva, la jumătate lui iunie, să fie gata toate”, a declarat Mircea Epure, director general adjunct CNADNR.

Dacă se practică preţurile de anul trecut, peticirea gropilor ar putea depăşi 10 milioane de euro. Totuşi, multe lucrări vor fi făcute mai ieftin, prin forţe proprii ale Companiei de Autostrăzi. Asta pentru că unele contracte de întreţinere a drumurilor au expirat în această primăvară.