Începe prima investigaţie privind acuzaţii de fraudă electorală în Rusia

O anchetă a fost demarată în oraşul Krasnodar, din sudul Rusiei, privind acuzaţiile de fraudă la o secţie de vot, care ar fi fost comisă în cursul alegerilor legislative de la 4 decembrie, au anunţat vineri anchetatorii.

RomaniaTV.net
16 dec. 2011, 11:03
Începe prima investigaţie privind acuzaţii de fraudă electorală în Rusia

Aceasta este prima investigaţie în urma alegerilor, care au fost marcate de numeroase acuzaţii de fraude în favoarea partidului Rusia Unită, al premierului Vladimir Putin, potrivit Mediafax.

Ancheta a fost lansată în urma plângerii unui candidat al partidului naţionalist LDPR, care a afirmat că a văzut aproape 100 de buletine de vot „împăturite, ca şi cum ar fi fost plasate acolo simultan”, când a fost deschisă urna.

El a precizat că toate acele buletine de vot erau în favoarea partidului Rusia Unită. Organizaţia independentă rusă de monitorizare a alegerilor, Golos, a anunţat că a înregistrat peste 7.000 de cazuri de fraude în timpul scrutinului.

Observatorii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) au declarat, după scrutin, că au descoperit „încălcări procedurale flagrante” şi „indicaţii serioase de umplere a urnelor”.