Începe procesul în cazul Caracal. Gheorghe Dincă va fi audiat prin videoconferinţă

Zi importantă în cazul Caracal. La Tribunalul Olt se judecă primul termen al procesului în care Gheorghe Dincă  este judecat pentru uciderea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu. Din cauza pandemiei, judecătoarea a interzis accesul presei în tribunal. 

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 06:23
Începe procesul în cazul Caracal. Gheorghe Dincă va fi audiat prin videoconferinţă

La Tribunalul Olt sunt aşteptate astăzi, la ora 09:00, părţile implicate în dosarul Caracal. În sala de judecată vor fi prezenţi avocaţii celor două familii şi mamele celor două adolescente. Gheorghe Dincă este judecat pentru viol, acesta va fi audiat prin videoconferinţă, în penitenciarul de maximă siguranţă Craiova. 

Citeşte şi: Procesul Caracal, în şedinţă secretă. Motivul pentru care dosarul se judecă cu uşile închise

Avocatul familiei Alexandrei Măceşanu va solicita disjungerea cauzei de restul dosarului, principalul motiv fiind faptul pe numele tinerei există un certificat constatator al decesului. În cazul Luizei Melencu nu există un certificat de deces.

De asemenea, părţile au cerut anterior şi strămutarea dosarului, indicând faptul că există suspiciuni că în judeţul Olt ar putea să nu beneficieze de o judecată corectă, dar şi întoarcerea dosarului la procurorii DIICOT, pentru refecarea cercetării penale, solicitări respinse de intanţe.