Începe procesul medicilor acuzaţi de malpraxis după moartea arhitectei Anca Petrescu

Arhitecta Anca Petrescu putea fi salvată. Asta crede familia sa, care cere acum o despăgubire de 4 milioane de euro, câte un milion de la fiecare medic care a tratat-o. Arhitecta Casei Poporului a murit în chinuri groaznice pentru că doctorii de la Spitalul Floreasca nu i-au pus bine diagnosticul, susțin rudele. Procesul în care cei 4 medici sunt acuzați de malpraxis începe joi la Judecătoria Sectorului 1.

RomaniaTV.net
03 mart. 2016, 09:21
Începe procesul medicilor acuzaţi de malpraxis după moartea arhitectei Anca Petrescu

Miercuri, 3 martie, are loc primul termen în procesul pe care copiii arhitectei Anca Petrescu l-au intentat medicilor care au tratat-o pe mama lor în urma unui accident rutier. George Honorius Mărculeţ-Petrescu, Smaranda Mărculeţ-Petrescu şi Cristina Mărculeţ-Petrescu i-au dat în judecată pe medicii Mircea Beuran, Claudiu Turculeţ, Amadeus Dobrescu şi Stelian Pantea, precum şi Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, solicitând daune morale pentru faptul că, susţin ei, mama lor nu ar fi murit dacă medicii şi-ar fi făcut bine treaba.

Cei trei copii ai Ancăi Petrescu cer despăgubiri de câte un milion de euro de la fiecare medic.

Anca Petrescu a fost implicată în septembrie 2013 într-un accident grav de circulaţie. Iniţial a fost internată la Spitalul de Urgenţă din Timişoara, de unde a fost transferată la Spitalul Floreasca din Capitală. Arhitecta a murit la sfârşitul lunii octombrie.

Specialiştii au stabilit faptul că Anca Petrescu a murit din cauza unei infecţii pe care a luat-o din spital.

Mircea Beuran ocupa atunci funcţia de șef al clinicii de Chirurgie din cadrul spitalul Floreasca.

Fiica Ancăi Petrescu, arhitecta Casei Poporului, i-a acuzat pe medicii Spitalului de Urgenţă din Timişoara şi pe cei ai Spitalului Floreasca din Bucureşti de malpraxis în cazul morţii mamei sale.

Imediat după ce raportul medico-legal a fost finalizat, fiica Ancăi Petrescu a dat medicii care s-au ocupat de mama sa în judecată. Cristina Petrescu a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 şi acuză medicii de malpraxis.

„Am depus plângere penală la Parchet împotriva cadrelor medicale din Spitalul de Urgenţă Floreasca şi a cadrelor medicale din Spitalul de Urgenţă din Timişoara pentru a se identifica persoanele vinovate de moartea arhitectei Anca Petrescu. După părerea noastră este vorba de un malpraxis de care se fac vinovate ambele spitale. La momentul în care s-a făcut transferul din Timişoara, bacteria era încă prezentă, însă părea a fi ţinută sub control. Doamna Petrescu mânca şi se simţea bine. Apoi a luat încă o bacterie din Spitalul Floreasca şi cele două bacterii au dus la o septicemie de care a şi decedat. Noi vrem să se facă dreptate”, a declarat la România TV Cristina Petrescu, fiica arhitectei Casei Poporului, în ianuarie 2014.