Începe programul ”Litoralul pentru toţi”. Stațiunea unde tarifele de cazare pornesc de la 35 lei de persoană pe noapte

Ca în fiecare an, la începutul lunii septembrie, începe programul ”Litoralul pentru toţi”. Ajuns la cea de-a 42 ediție, programul vine cu noi surprize și oferte pentru români.

26 aug. 2023, 19:00
Începe programul ”Litoralul pentru toţi”. Stațiunea unde tarifele de cazare pornesc de la 35 lei de persoană pe noapte

Începe programul ”Litoralul pentru toţi”. De exemplu, peste doar câteva zile tarifele pentru o noapte de cazare în Eforie vor porni de la 35 de lei și vor ajunge la 250-300 de lei pe noapte la un hotel de 4 stele din Mamaia.

Citește și Prețuri de vis pe litoral! Cât costă să te cazezi la mare în luna septembrie

Începe programul ”Litoralul pentru toţi”

„Programul «Litoralul pentru toți» începe de la 1 septembrie, este a 42 ediție. Vor fi peste 5 mii de locuri de cazare. Programul începe de la tarife de 35 de lei/ persoană/ noapte, la 2 stele, în Eforie, adică 70 de lei/ cameră. Tarifele evoluează în funcție de stele și de stațiune. Ajungem la un maxim de 250-300 de lei/ noapte/ cameră, la 4 stele. Sperăm ca vremea să țină cu noi și să atragem mulți turiști, pe finalul unei veri care nu a fost foarte bună”, a declarat Corina Martin, președinte de onoare al Asociației Patronale RESTO, pentru Replica de Constanța.

Președinte de onoare al Asociației Patronale RESTO a ținut să precizeze faptul că programul „Litoralul pentru toți“ vine în ajutorul turiștilor care pe timpul sezonului estival propriu-zis nu și-ar permite să vină într-o vacanță la mare, dar și în ajutorul hotelierilor care încearcă să-și țină afacerile cât mai mult timp deschise.

„Sunt înregistrate scăderi ale numărului de turiști în toată România, chiar și pe destinațiile externe. Concluzia mea de expert este că a scăzut clar puterea de cumpărare a turiștilor români, și nu doar a românilor. Hotelierii din Grecia, Turcia, fac reduceri acum și asta este un semn că și ei au înregistrat scăderi ale numărului de turiști, cum s-a înregistrat și pe litoralul bulgăresc. Diferența între tariful maximal, cel din vârf de sezon, și tarifele ce vor începe de la 1 septembrie va fi de 70%, este o scădere foarte importantă, în fiecare an este așa, pentru a încerca să atragem turiști, dacă și vremea ne va ajuta. Tarifele sunt aceleași ca și cele practicate în anul trecut, în aceeași perioadă. În acest program toată lumea încercă să iasă cu cel mai mic preț posibil. Aici nu se mai pune în discuție profitul, ci de a se acoperi eventuale costuri cu plata unui personal pe care încă îl mai ai, ca să ai hotelul deschis, apa, alte utilități, deci nu se pune problema de profit, ci de alte costuri”, a mai spus Corina Martin.

Citește și Opt oameni, izbiţi în plin de un şofer drogat pe litoral, la 2 Mai. Un băiat și o fată au murit pe loc