Înghesuială mare la vulcanizare. Şoferii se tem de amenzi şi îşi montează cauciucurile de iarnă

De câteva zile, şoferii aleargă să îşi schimbe anvelopele de vară cu cele de iarnă de teamă să nu fie amendaţi. În Sibiu, şoferii stau la cozi încă de la primele ore ale dimineţii.

RomaniaTV.net
07 nov. 2012, 11:00
Înghesuială mare la vulcanizare. Şoferii se tem de amenzi şi îşi montează cauciucurile de iarnă

În această perioadă, service-urile auto au de lucru de dimineaţa până seara, potrivit România TV. Şoferii vin şi stau chiar şi la coadă pentru a-şi echipa maşinile de iarnă. Legea obligativităţii cauciucurilor de iarnă a intrat deja în vigoare, iar meteorologii anunţă o răcire bruscă a vremii în perioada următoare.

„În perioada aceasta schimb cauciucurile la 20, 25 de maşini”, a spus un angajat al unei staţii de vulcanizare. Cei mai mulţi şoferi spun că vin din timp să-şi schimbe anvelopele de teama amenzilor.

„Nu a venit încă iarna, dar Poliţia ne obligă. De ce să iei o amendă, când poţi ieşi mult mai ieftin cu cauciucurile”, a spus un şofer conştiincios.

Specialiştii avertizează că pregătirea maşinii pentru sezonul rece nu presupune doar schimbarea anvelopelor. „Pe lângă asta, trebuie verificat antigelul, trebuie verificat uleiul. Trebuie văzuţi exact parametrii, ca maşina să corepundă din punct de vedere tehnic”, a spus Doru Baciu, şef service.

Echiparea unui autoturism cu anvelope de iarnă costă între 400 şi 1000 de lei, în funcţie de anvelopele alese.