Sorin Cîmpeanu ia în calcul închiderea tuturor şcolilor de luni, timp de trei săptămâni

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că în situația în care se suspendă și alte activități în urma întâlnirii de astăzi de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis, este foarte probabilă închiderea tuturor şcolilor din România!

20 oct. 2021, 15:39
Sorin Cîmpeanu ia în calcul închiderea tuturor şcolilor de luni, timp de trei săptămâni

Sorin Cîmpeanu ia în calcul închiderea tuturor şcolilor. Decizia se ia astăzi la Cotroceni! Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că în situația în care se suspendă și alte activități în urma întâlnirii de astăzi de la Cotroceni cu preţedintele Klaus Iohannis, este foarte probabilă închiderea tuturor şcolilor din România!

Sorin Cîmpeanu ia în calcul închiderea tuturor şcolilor. Decizia se ia astăzi la Cotroceni

„În situația în care se suspendă și alte activități, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologică extrem de gravă”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru edupedu.ro, cu două ore înainte de ședința care are loc la Palatul Cotroceni la ora 17:30.

Primul mare oraş din România care închide toate şcolile şi grădiniţele, din cauza exploziei de cazuri de coronavirus

Întrebat dacă se va lua astăzi decizia de închidere a tuturor școlilor și trecerea elevilor în online, ministru la spus că „toate variantele sunt deschise în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinăm!”.

Peste 4.500 de elevi şi preşcolari din Bucureşti, confirmaţi cu COVID în ultimele două săptămâni. Peste 200 de şcoli s-au închis

Președintele Klaus Iohannis, premierul interimar Florin Cîțu, ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Sănătății, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol participă la ședința de la ora 17:30.

Structura anului școlar 2021-2022 este următoarea:

Semestrul I (14 săptămâni de cursuri)

Cursuri: 13 septembrie 2021 – 22 decembrie 2021.
Vacanță pentru învățământ preșcolar și primar: 25 – 31 octombrie 2021.
Vacanță de iarnă: 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022.

Semestrul al II-lea (20 de săptămâni de cursuri)

Cursuri: 10 ianuarie – 10 iunie 2022.Programul “Școala Altfel”: în perioada 8 – 14 aprilie (interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare).

Vacanța de primăvară: 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022.

Vacanța de vară: din 11 iunie 2022 și până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023.