Închisoare pentru o femeie care și-a ascuns simptomele COVID

Un tribunal din China a condamnat o femeie la un an de închisoare după ce aceasta și-a ascuns simptomele COVID înainte de a se îmbarca la bordul unui avion.

27 ian. 2021, 09:19
Închisoare pentru o femeie care și-a ascuns simptomele COVID

Închisoare pentru o femeie care și-a ascuns simptomele COVID. Femeia, în vârstă de 37 de ani, a luat mai multe medicamente pentru a-și scădea febra înainte de a se urca în avion din Statele Unite ale Americii și a decola către China în luna martie a anului trecut, conform Global Times.

Citește și: Numărul cazurilor de coronavirus a depăşit 100 de milioane. Jumătate din ele s-au înregistrat în ultimele trei luni

Aceasta a dezvăluit că prezintă simptome ale coronavirusului doar după ce a aterizat la Beijing, ulterior aceasta a fost testată, iar rezultatul a fost unul pozitiv. Aproximativ 63 de contacţi apropiaţi au trebuit atunci să intre în carantină.

Acţiunile sale au constituit o încălcare a normelor antiepidemice din China şi un risc sever de răspândire a virusului, potrivit unei hotărâri a unui tribunal din Beijing din octombrie anul trecut. Femeia a fost condamnată la un an de închisoare şi la un an de probă pentru infracţiunea de obstrucţionare a prevenirii bolilor infecţioase.

Închisoare pentru o femeie care și-a ascuns simptomele COVID. China are unele dintre cele mai stricte restricţii anticoronavirus din lume. Ţara ţine în mare măsură pandemia sub control de la începutul verii anului trecut.

China se pregăteşte de un nou val de Covid şi a construit un spital nou în doar cinci zile

Autorităţile chineze au ţinut sub control, în mare parte, epidemia de coronavirus, care a fost detectat pentur prima oară în Wuhan la sfârşitul anului 2019, dar din decembrie se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri.

China a terminat sâmbătă de construit un spital cu 1.500 locuri pentru pacienții Covid-19 după ce numărul infecțiilor a crescut, iar guvernul a spus că este din ce în ce mai greu să controleze situația, dând vina pe contagieri pe bunurile și pe oamenii din străinătate, relatează Associated Press.

Spitalul este unul dintr-un total de șase construite cu un număr total de 6.500 de locuri construite în Nangong, sudul Beijingului, din provincia Hebei. Un spital cu 3.000 de locuri se află în construcție în Shijiazhuang.

China a controlat în mare coronavirusul care a fost detectat pentru prima oară în Wuhan la sfârșitul anului 2019, dar din decembrie se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri.

 


loading...