Incident grav în Israel: O rachetă siriană a explodat în aproprierea unui reactor nuclear

Racheta nu a lovit reactorul, dar a aterziat la o distanţă periculos de mică, la aproximativ 30 km distanţă.

22 apr. 2021, 17:03
Incident grav în Israel: O rachetă siriană a explodat în aproprierea unui reactor nuclear

Incident grav în Israel. O rachetă siriană aer-sol a explodat, joi, în sudul Israelului, a declarat armata israeliană, într-un incident care a declanşat sirenele de avertizare într-o zonă în apropierea reactorului nuclear de la Dimona. Nu au existat date imediate despre răniţi sau pagubue, relatează Reuters.

Armata israeliană a spus că a răspuns atacului şi a lovit mai multe baterii de rachete în Siria, inclusiv cea care a tras proiectilul care a căzut în aproprierea reactorului. Agenţia de ştiri din Siria a declarat că sistemele aeriene siriene au interceptat atacul israelian care a vizat zone din suburbiile Damascului.

„Sistemele aeriene au interceptat rachetele şi le-au doborât pe cele mai multe”, a spus agenţia. Cu toate acestea, patru soldaţi au fost răniţi în urma atacului şi au avut loc unele pagube materiale, a transmis agenţia.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că racheta siriană a fost trasă asupra avioanelor israeliene şi a ajuns în zona Dimona, relatează Reuters.

Explozie la un hotel de lux din Pakistan. Cel puţin trei persoane au murit
Incident grav în Israel. Racheta siriană trimisă eronoat a fost un SA-5, conform purtătorului de cuvânt. Racheta nu a lovit reactorul, dar a aterziat la o distanţă periculos de mică, la aproximativ 30 km distaţă.

Mass-media israeliană a afirmat săptămâni întregi că apărarea aeriană în jurul reactorului Dimona şi a portului Eilat de la Marea Roşie a fost consolidată în aşteptarea unui posibil atac cu rachete sau cu drone al forţelor susţinute de Iran.

Tensiunile sunt ridicate între Israel şi Iran cu privire la programul nuclear organziat de Teheran. Iranul a anunţat recent că vrea să îmbogăţească uraniul până la 60% cu mult peste nivelul de 3,67% stabilită prin acordul nuclear internaţional încheiat la Viena în 2015.

Manevră de ultimă oră a Rusiei privitoare la trupele din Crimeea şi de la Marea Neagră. Ministrul Apărării a ordonat întoarcerea la bază


loading...
Partenerii noștri