Manevră de ultimă oră a Rusiei privitoare la trupele din Crimeea şi de la Marea Neagră. Ministrul Apărării a ordonat întoarcerea la bază

Rusia a ordonat comandamentului forţelor sale armate ca trupele să revină în bazele lor permanente începând de vineri, după exerciţiile militare aflate în desfăşurare în Crimeea şi Marea Neagră.

22 apr. 2021, 15:52
Manevră de ultimă oră a Rusiei privitoare la trupele din Crimeea şi de la Marea Neagră. Ministrul Apărării a ordonat întoarcerea la bază

Trupele şi-au demonstrat capacitatea de a asigura o apărare credibilă pentru ţară. De aceea am decis să încheiem activităţile de inspectare în districtele militare de sud şi de vest„, frontaliere cu Ucraina, a declarat ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, citat într-un comunicat, preluat de The Moscow Times. Acesta a fost joi în Crimeea și la Marea Neagră, pentru a supraveghea exercițiile militarilor dizlocați de mai multe săptămâni în zonă.

Serghei Şoigu a subliniat, totuşi, că armata trebuie să fie pregătită să răspundă rapid în cazul unei evoluţii ”nefavorabile” a situaţiei în apropierea exerciţiilor Defender-Europe, desfăşurate de NATO.

Citeşte şi Rusia a interzis zborurile peste Marea Neagră şi Crimeea: „Această zonă a fost declarată periculoasă pentru zborurile avioanelor”

Defender-Europe este un exerciţiu multinaţional anual, sub comandament american, menită să construiască pregătire şi interoperabilitate între armatele SUA şi ale celorlalte state aliate, precum şi ale unor state partenere.

În perioada martie – iunie, peste 28.000 de militari din 26 de ţări vor desfăşura exerciţii în peste 30 de zone de pregătire din 12 state.

Citeşte şi Rusia ia măsuri: navigaţia limitată în mai multe zone din jurul Crimeei. Ucraina vine cu acuzaţii de uzurpare a drepturilor suverane!

Ministrul Apărării din Rusia, Serghei Şoigu, a sosit joi în Crimeea pentru a superviza faza activă a exerciţiilor militare, survolând la bordul unui elicopter zonele unde sunt desfăşurate trupele şi echipamentele militare care participă la manevre. El a verificat de asemenea stadiul de pregătire a unităţilor navale şi terestre, indică într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

Exerciţiile, la care au participat inclusiv forţe ale flotelor ruse din Marea Caspică şi din Marea Neagră, au avut loc pe poligonul Opuk, circa 40 km distanţă de strâmtoarea Kerci, care leagă mările Neagră şi Azov.