Incident grav la o școală din Vaslui. O fată în vârstă de 16 ani a leșinat în clasă după ce ar fi luat o supradoză de medicamente

Incident grav la o școală din județul Vaslui. O elevă în vârstă de 16 ani a leșinat în sala de curs, după ce ar fi luat o supradoză de medicamente. Colegii fetei spun că era supărată din cauză că părinții îi luaseră telefonul.

09 dec. 2022, 17:18
Incident grav la o școală din Vaslui. O fată în vârstă de 16 ani a leșinat în clasă după ce ar fi luat o supradoză de medicamente
Ambulanță SMURD

Incident grav la o școală din Vaslui. O fată în vârstă de 16 ani a ajuns joi la spital după ce a leșinat în sala de clasă. Medicii spun că fata ar fi luat o supradoză de medicamente.

Citește și Povestea răscolitoare a femeii care s-a aruncat de la etajul trei. A vrut să se sinucidă din dragoste pentru amant!

Incident grav la o școală din Vaslui

Fata în vârstă de 16 ani este elevă la Liceul “Ion Mincu” din Vaslui și a fost diagnosticată cu CES (n.r. Cerințe Educaționale Speciale).

În cursul zilei de joi în timp ce se afla la ore eleva a leșinat în sala de curs.  Speriați, colegii fetei care au asistat la acest incident, au chemat-o pe asistenta medicală din cadrul cabinetului școlar, iar aceasta a sunat imediat la 112.

La fața locului a intervenit o ambulanță SMURD, care a transportat-o de urgență pe adolescentă la Spitalul Județean Vaslui.

Potrivit medicilor, fata a luat o supradoză de medicamente care putea să îi fie fatală, însă din fericire cadrele medicale de la UPU au reușit să o stabilizeze.

Colegii fetei spun că a recurs la acest gest din cauză că era supărată pentru că părinții îi luaseră telefonul, ca să o pedepsească.

„Într-adevăr, este înscrisă la DGASPC ca fiind un copil cu CES, face terapie, iar tratamentul i-a fost prescris de medici, dar nu știu să vă zic dacă a luat doar doza recomandată sau a luat o supradoză, colegii fetei spun și una, și alta. Din câte am înțeles, atunci când își lua medicamentele, trebuia să se liniștească. Tratamentul o calma. Avea și momente în care intra ușor în conflict cu colegii, dar și momente în care se înțelegea cu ei. Sunt tulburări de comportament specifice copiilor cu cerințe educaționale speciale, uneori sunt liniștiți, iar alteori pot deveni agresivi”, a declarat profesorul Pavel Toma, purtătorul de cuvânt al Liceului “Ion Mincu” Vaslui, potrivit Vremea Nouă.

În aceste momente fata se află acum în afara oricărui pericol.

Citește și O femeie din Iași a încercat să jefuiască o sucursală Alpha Bank, înarmată cu o foarfecă