Incident grav la Spitalul Județean Slatina. O pacientă a murit în liftul unității medicale, după ce acesta s-a blocat

O femeie în vârstă de 81 de ani a murit într-unul dintre lifturile Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, unde ar fi rămas blocată, au informat, luni, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Femeia era internată în unitatea medicală.

18 dec. 2023, 12:31
Incident grav la Spitalul Județean Slatina. O pacientă a murit în liftul unității medicale, după ce acesta s-a blocat

Poliţiştii din Olt au deschis o anchetă după ce o femeie de 81 de ani, internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, a murit într-unul dintre lifturile spitalului, care s-a blocat. Conform prefectului judeţului Olt, Mario De Mezzi, pacienta era mama unei asistente şi era transferată de la etajul 5, la etajul 2, unde este Secția ATI, pentru a fi intubată.

Citește și: Ultima modă, porc tăiat pe covorul din sufragerie! Scene rupte din filmul „Amintiri din epoca de aur”: „Cred că l-a declarat la întreținere”

„La data de 18 decembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat, prin adresă, de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina cu privire la faptul că, la data de 16 decembrie, în jurul orei 8,05, o femeie de 81 de ani, din judeţul Olt, care se afla internată la unitatea spitalicească, ar fi decedat într-unul din lifturile spitalului, care s-ar fi blocat”, a informat sursa citată.

În cauză se efectuează cercetări şi urmează a fi întocmite acte procedurale pentru infracţiunea de ucidere din culpă.

Citește și: Situație halucinantă la Constanța! Porci transportați cu ambulanța privată și sacrificați într-un parc recent amenajat de primărie. Nici măcar UE nu s-a gândit la așa ceva

 

Prefect: Câţi oameni e nevoie să mai moara pentru a fi demisă această vătafă care-şi spune manager de spital?

”Sâmbătă dimineaţă, o femeie a murit în liftul blocat din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Femeia era mama unei asistente şi trebuia dusă de la etajul 5 (neuro) la etajul 2 (terapie intensivă) pentru a fi intubată. Liftul s-a blocat între etajele 4 şi 5 şi, în ciuda manevrelor de resuscitare, pacienta a decedat. Lifturile sunt un risc permanent pentru pacienţi şi cadre medicale. Câţi oameni e nevoie să mai moara până când cineva sa o demita pe aceasta vătafă care-şi spune manager de spital? Ruşine, vătafilor!”, a scris prefectul Mario De Mezzo, pe Facebook.