Incident grav la telecabina din Buşteni. Oameni coborâţi de urgenţă, după ce o stâncă dislocată de urs din peretele muntelui a căzut pe cablu

Un incident grav s-a petrecut la telecabina din Buşteni. O stâncă dislocată de urs din peretele muntelui a căzut pe cablu. Zece oameni au fost coborâţi de urgenţă cu ajutorul salvamontiştilor.

16 sept. 2021, 11:28
Incident grav la telecabina din Buşteni. Oameni coborâţi de urgenţă, după ce o stâncă dislocată de urs din peretele muntelui a căzut pe cablu

Incident grav la telecabina din Buşteni. Zece muncitori au rămas blocaţi în telecabină, între piloanele 2 şi 3, după ce o stâncă ar fi fost disclocată de urs din peretele muntelui şi ar fi căzut pe cablu. Oamenii au fost coborâţi urgenţă cu ajutorul salvamontiştilor.

Incident grav la telecabina din Buşteni

Potrivit unor surse citate de Adevărul, incidentul s-a întâmplat duminică 12 septembrie, la prima cursă, atunci când urcă spre punctele de lucru doar muncitorii societăţii care administrează telecabina. Telecabina a mers până la punctul ”nodului”, unde s-a oprit brusc, într-o poziţie nefirească.

De vină pentru incidentul care se putea transforma într-o tragedie ar fi un urs care a dislocat o stâncă din peretele muntelui, însă, sursele citate vorbesc şi despre o defecţiune la motor.

Citeşte şi O ursoaică cu pui a sărit pe o maşină şi a lovit cu labele portiera din dreptul şoferului. Imagini incredibile surprinse în Buşteni

O parte dintre muncitorii rămaşi în cabina suspendată au coborât pe stâlp, alţii pe corzi, ajutaţi de salvamontişti. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, însă, dacă ceda cablul oamenii cădeau 300 dde metri în gol, în prăpastie.

”N-ar fi supravieţuit nineni. Am fi avut o situaţie similară cu cea din Italia”, spun sursele citate.

Reamintim că în luna mai a acestui an, o telecabină din staţiunea Stresa, aflată pe malul lacului Maggiore, care urca spre vârful Mottarone, s-a prăbuşit în gol, când un cablu s-a rupt, chiar când să ajungă la platformă. 14 oameni au murit atunci.

Telecabina din Buşteni a fost inaugurată în 1978, cu o lungime de traseu de 4350 m şi cu o diferenţă de nivel de 1235 m. Porneşte de la o altitudine de 880 de metri şi ajunge la 2290 de metri, la staţia Babele. Capacitatea cabinei este de 24 de persoane, iar durata traseului este de puţin peste 12 minute

Proiectantul telecabinei din Buştenni este CERETTI & TANFANI Milano, aceeaşi firmă care a proiectat şi telecabina care s-a prăbuşit în Italia.

Citeşte şi Pasarelele pietonale de pe Valea Prahovei vor fi modernizate. CNAIR vrea şi pasaje subterane