Pasarelele pietonale de pe Valea Prahovei vor fi modernizate. CNAIR vrea şi pasaje subterane

Cele opt pasarele pietonale de pe Valea Prahovei urmează să fie modernizate. Deocamdată, Compania Națională de Drumuri este în faza expertizelor tehnice.

20 aug. 2021, 23:51
Pasarelele pietonale de pe Valea Prahovei vor fi modernizate. CNAIR vrea şi pasaje subterane

Pasarelele pietonale de pe Valea Prahovei vor fi modernizate. Motivul: pasarelele din Sinaia, Bușteni, Comarnic și Azuga sunt acum mâncate de rugină și reprezintă un real pericol pentru pietoni.

După modernizare, acestea ar urma să aibă lifturi de acces, acoperiș, precum și camere de supraveghere. Mai mult, CNAIR ia în calcul posibilitatea construirii unor pasaje subterane pentru pietoni, notează Digi24.

Chiar dacă sunt intens folosite de oameni, pasarelele de pe Valea Prahovei le pun adesea viețile în pericol. Pentru că nu sunt acoperite, pasarelele pot deveni foarte periculoase atunci când plouă și ninge și nu sunt curățate.

Citeşte şi: Accident cu opt victime pe DN1 

Reprezentanții Companiei Naționale de Drumuri mai spun că vor moderniza cele opt pasarele de pe Valea Prahovei. Vor fi construite și altele noi. Mai mult, pietonii ar putea traversa chiar și prin pasaje subterane.

Pentru ca traficul să nu mai arate așa, cei de la Drumuri și-au propus să elimine cât mai multe treceri de pietoni de pe Valea Prahovei. Pentru asta, vor săpa pasaje pietonale, unul dintre ele va fi chiar în Bușteni, la intersecția cu strada care merge către telecabină.

Până când încep lucrările, traficul va fi la fel de aglomerat în zona trecerilor de pietoni din stațiunile montane.

Citeşte şi: Soluţia găsită pentru a descongestiona aglomeraţia de pe Valea Prahovei. DN1 va fi lărgit la Cornu pe o lungime de 300 de metri