Incident halucinant într-o policlinică din Satu Mare! Un tânăr paralizat a fost lăsat de medici să zacă pe podea

Scene halucinante au avut loc într-o policlinică a Spitalului din Satu Mare! Un tânăr paralizat a fost lăsat de cadrele medicale să zacă pe podea mai bine de o oră.

15 sept. 2023, 18:21
Incident halucinant într-o policlinică din Satu Mare! Un tânăr paralizat a fost lăsat de medici să zacă pe podea
Incident halucinant într-o policlinică din Satu Mare! Un tânăr paralizat a fost lăsat de medici să zacă pe podea

Incident halucinant într-o policlinică din Satu Mare! Pacienții care l-au găsit pe tânărul ce zăcea în agonie pe podea au descoperit cu stupoare că niciun medic sau vreo asistentă nu i-au sărit în ajutor, deși se afla acolo de câteva zeci de minute.

Citește și Concediu de odihnă mărit pentru bugetarii din Sănătate: Pauză de masă de 30 de minute, 38 de zile libere pe an, în afara celor 15 sărbători legale

Incident halucinant într-o policlinică din Satu Mare!

După ce cazul tânărului a ajuns în atenția presei conducerea unității sanitare a avut o reacție șocantă. Reprezentanții spitalului au transmis că s-a ajuns în această situație pentru că pacientul de 18 ani, diagnosticat cu probleme psihice, s-a prezentat la consult fără a avea bilet de trimitere de la medicul de familie.

Mai mult, conducerea unității medicale a ținut să precizeze faptul că tânărul nu avea dosarul complet, acesta prezentându-se acolo pentru a obține documentele cerute în Comisia pentru Persoanele cu Handicap.

Acest incident are loc la numai câteva săptămâni, după ce Alexandra, o gravidă în vârstă de 25 de ani, a fost lăsată de medicii de la Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean „Mavromati”, din Botoșani să moară în agonie.

Tânăra era mama a trei copii și era însărcinată în luna a treia, cu al patrulea.

La un moment dat, Alexandra a început să se simtă rău, iar soțul său a decis să o ducă la spital, unde din păcate, murit la Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean „Mavromati”, în urma unui avort spontan, spun medicii.

Vestea morții a căzut ca un trăsnet peste familia Alexandrei care îi acuză pe medici de nepăsare.

„Criminalilor, o să răspundeți pentru nepăsarea voastră. În loc să se ocupe de pacienți preferă să doarmă și să le zică să aștepte până mâine când vine medicul lor”, a transmis fratele Alexandrei.

Cu toate acestea, cadrele medicale de la Maternitatea din Botoșani spun că Alexandra se afla la a cincea sarcină, cu trei nașteri naturale și un avort spontan în antecedente, cu amenoree de 13 săptămâni și sarcină oprită din evoluție.

„S-au efectuat investigații de laborator și paraclinice, conform protocolului în vigoare.

Nu s-au impus evacuarea sarcinii în cursul nopții, deoarece sângerarea genitală externă a fost foarte redusă, colul uterin închis, fără semn de avort în evoluție”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Botoșani.

Medicii botoșăneni spun că vineri dimineață, la ora 07:30,  Alexandra a prezentat o degradare bruscă a stării de sănătate cu dispnee severă, sângerare abundentă la nivelul căilor aeriene superioare și din acest motiv a fost transferată la Secția ATI, unde s-a instituit manevre complexe de reanimare.

Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor depuse de medici, Alexandra a intrat în stop cardiorespirator, iar la ora 08:20.

„Examenul necropsic va stabili cauza decesului”, a mai spus Ioan Asaftei.

Acum, acest caz a ajuns în atenția polițiștilor care au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cum anume a murit Alexandra.

„Se efectuează cercetări pentru infracțiunea de ucidere de culpă”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

În urma acestei tragedii, trei copii, o fetiță de șase ani și doi băieței de patru, respectiv un an, au rămas orfani de mamă.

Citește și Cazurile de Covid cresc alarmant! Ministerul Sănătăţii: 7.171 de cazuri noi de infectare în ultima săptămână