INCIDENT în Râmnicu Vâlcea. Un copil atacat de un câine, salvat de poliţiştii locali

Un copil în vârstă de şase ani care se afla pe o stradă din Râmnicu Vâlcea a fost atacat de un câine de talie mare, scos la plimbare de către stăpânul său, copilul fiind salvat de un echipaj de poliţişti locali care au observat cum animalul îl atacă. Stăpânul, căruia cu doar câteva minute înainte de incident poliţiştii îi ceruseră că lege câinele şi să îi pună botniţă întrucât se afla într-o zonă cu mulţi copii, a fugit de la locul incidentului.

08 mart. 2017, 19:51
INCIDENT în Râmnicu Vâlcea. Un copil atacat de un câine, salvat de poliţiştii locali

Incidentul s-a produs, miercuri după-amiază, pe strada Calea lui Traian, potrivit datelor furnizate de către reprezentanţii Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea. Echipajul Poliţiei locale care acţiona în zonă a observat cum un copil este fugărit de un câine mare şi alb, care era pe cale să îl muşte. Poliţiştii au intervenit şi au salvat copilul, acesta scăpând nevătămat, scrie news.ro.

Poliţiştii sesizaseră cu doar câteva minute înaintea incidentului că animalul fusese scos la plimbare de către un bărbat. Ei i-au cerut acestuia să ţină câinele în lesă şi să îi pună botniţă, întrucât în zonă se aflau mulţi copii.

„Ca urmare a refuzului acestuia şi a comportamentul inadecvat şi violent, poliţiştii locali au solicitat prezenţa unui echipaj suplimentar şi au procedat la imobilizarea stăpânului animalului, aducându-i, totodată, la cunoştinţă şi faptul că urmează să fie condus la sediul Poliţiei municipale pentru continuarea investigaţiilor. Când acesta a cerut să i se permită să pună lesa câinelui, a profitat de această situaţie şi a fugit de la locul faptei, în ciuda somaţiilor poliţiştilor locali, abandonând şi bicicleta cu care venise”, se arată într-un comunicat al Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Ulterior, bărbatul a fost identificat în persoana unui localnic în vârstă de 32 de ani, care locuieşte în cartierul Ostroveni. Mama copilului atacat de câine a depus plângere penală la poliţie în urma acestui incident.

Citeşte şi Copil DESFIGURAT de un câine, în Constanţa